Reakcija BORS-a na oslobađanje Vikića i ostalih

21.04.2022. 11:36
4
IZVOR: glassrpske.com

Oslobađujuća presuda Dragana Vikiću i ostalima je samo još jedan dokaz u nizu da je pravosuđe dotaklo dno, da nema pravde i da je jednoj strani u ovoj BiH predodređeno da bude jedini krivac za sve što se desilo u poslednjem ratu.

Istakao je to za "Glas srpske" predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Aleksandar Savić, reagujući na prvostepenu presudu Suda BiH kojom su bivši komandant Specijalne jedinice MUP-a takozvane RBiH Dragan Vikić, tadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Jusuf Pušin, te Nermin Uzunović i Mladen Čovčić, oslobođeni optužbi za ubistvo pripadnika JNA 22. aprila 1992. godine u Sarajevu.

- Da li je moguće? Da li je moguće da jedan narod ima kolektivnu krivicu za ono što nije uradio? Da li je jedan narod kriv jer je tražio slobodu i ravnopravnost? - upitao je Savić.

Smatra i da bi najbolje bilo da presude svima koji žive u Srpskoj.

- Dajte nam te kazne, pa da jednom završimo i sa ovim. Ovo je prava agonija i Suda i tih sudskih izvršilaca. Duboko sam razočaran kao čovjek jer je jasno da naši ljudi moraju biti presuđeni, a druga strana oslobađana - rekao je Savić.

Vikića i ostale optužnica tereti da su, kao pripadnici policijskih i bezbjednosnih struktura, u vrijeme oružanog sukoba između takozvane Armije BiH i Teritorijalne odbrane i rezervnog sastava JNA, koja je bila pod kontrolom Vojske Republike Srpske u aprilu 1992. godine znali i bili informisani o zarobljavanju osam vojnika.

Prema optužnici, zarobljenici su uz Vikićevo znanje sprovedeni u podrum Doma, a potom u Veliki park, gdje su ih, nakon prethodnog maltretiranja, optuženi Uzunović zvani "Šok" i Čovčić zvani "Rogatica" s njima poznatim licima, među kojima su bili Nedžad Herenda i Nermin Jusić, ubili pucajući iz vatrenog oružja.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    peki 21.04.2022. 22:57
    Balijski glumci glume milana, petra i zeljka!
    Providni ste muslici
  • Generic placeholder image
    Milan 21.04.2022. 13:12
    Ona vlast koja dozvoli da joj sud i tužilaštvo BiH bude na mjestu gdje su se u toku rata zatvarali i mučili SRBI drugo i ne zaslužuje. Žao mi jer srpskog naroda koga vode ovakve neznalice i nesposobnjakovići.
  • Generic placeholder image
    Željko 21.04.2022. 13:09
    Onaj miting od juče trebali ste gospodo moja draga održati tu pred sudom i tužilaštvom BiH.
  • Generic placeholder image
    Petar 21.04.2022. 13:06
    Sram Vas bilo. Gdje ste vi gospodo iz BORS na suđenjima i na izricanju presude. Pustili ste ove žene i porodice žrtava same da idu na suđenja, da ih tamo šikanira polusvijet koji daje podršku ovim zlikovcima. Tu ste samo kada treba podržati vlast i kada treba uzimati boračke dodatke i beneficije. Pojedini tužioci koji rade u Tužilaštvu BiH a dolaze iz reda srpskog naroda, a koji ne zaslužuju zbog svoje nestručnosti da obavljaju tu funkciju dobijaju predmete za učinjene zločine protiv Srba jer se unaprijed zna da su nesposobni da vode predmete, a ako i šta urade to stopiraju sudije na tajnom zadatku. Za sve je to kriva naša vlast u Republici Srpskoj što to dozvoljava. Da sam ja na vlasti rušio bi ovakvo pravosuđe po cijenu ne stolice već cijenu života.
Povezane vijesti
Otkazano suđenje za zločine nad Srbima u Jošanici Otkazano suđenje za zločine nad Srbima u Jošanici
Namješteni konkursi u institucijama BiH stara boljka Namješteni konkursi u institucijama BiH stara boljka
Za danas zakazano suđenje za zločin nad srpskim civilima u Jošanici Za danas zakazano suđenje za zločin nad srpskim civilima u Jošanici
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    17h 10m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    18h 21m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    19h 47m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    19h 52m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    19h 20m
    0