Rekordan iznos studentskih stipendija u Rogatici

28.02.2022. 12:31
0
IZVOR: Glas Srpske

Stipendisti opštine Rogatica, njih 134, dobijaće deset mjeseci po 130 maraka, što je najveći iznos ikad do sada izdvojen za ove namjene.

Rekao je to načelnik Rogatice Milorad Jagodić prilikom potpisivanja ugovora sa studentima za dodjelu stipendija,  dodavši da je prije četiri godine visina stipendija bila 90 maraka.

On je naglasio da je ove godine za te namjene iz opštinskog budžeta obezbijeđeno 190.000 maraka.

- Ovo je za mene jedan od najljepših i najdražih događaja, kojim se trudimo da obradujemo mlade ljude i njihove porodice. Pobrinućemo se da naredne godine ovaj iznos bude najmanje 150 maraka. Obezbijedićemo da studenti koji uspješno okončaju studije pripravnički staž odrade u ovoj lokalnoj zajednici i zaposlenje u granicama privrednih i ostalih mogućnosti - naglasio je Jagodić.

Među studentima sa kojima je potpisan ugovor je i Milan Janković, student Veterinarskog fakulteta u Beogradu. On kaže da mu stipendija puno znači i dobro dođe ne samo njemu nego i njegovoj porodici. Iz nje pokriva najveći dio osnovnih troškova.

Sara Mišković je iz porodice sa četvoro djece. Otac joj je umro, a majka izdržava porodicu od minimalne penzije i dječijeg dodatka u ukupnom iznosu od oko 320 maraka. Upisala je turizam i hotelijerstvo na Ekonomskom fakultetu u Palama i nada se da će, dok ona okonča studije, pri čemu će joj ova stipendija biti velika podrška, oživjeti turizam u Rogatici i da će dobiti posao u struci, te doprinijeti vraćanju sjaja Borikama i ostalim dijelovima opštine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    19h 21m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 54m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    17h 20m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    19h 33m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 2m
    3