Revitalizacija putnog pravca preko Šćepan Polja najvažniji projekat

18.05.2022. 18:15
0
IZVOR: srna.rs

Revitalizacija i modernizacija putnog pravca preko Šćepan Polja jedan je od prioriteta saradnje BiH i Crne Gore, konstatovano je tokom susreta ministra komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojina Mitrovića i ministra kapitalnih investicija Crne Gore Ervina Ibrahimovića.

Mitrović je napomenuo da građani, koji gravitiraju ovom području, očekuju da se putni pravac preko Šćepan Polja revitalizuje i modernizuje budući da ovaj kraj ima ogroman potencijal za razvoj turizma.

- Zato putna infrastruktura mora pružiti brži, bezbjedniji i udobniji protok ljudi i tereta - rekao je Mitrović, koji je kolegu informisao o aktivnostima koje je BiH do sada preduzela i namjerava da preduzme kada je u pitanju ovaj putni pravac.

Mitrović je prilikom Ministarskog savjeta Transportne zajednice u Prištini održao bilateralni sastanak sa Ibrahimovićem, te su se saglasili da je današnji susret potvrda dobrih bilateralnih odnosa i saradnje dvije države, čemu svjedoči i činjenica da nema otvorenih pitanja između BiH i Crne Gore.

Ibrahimović je rekao da postoje projekti koji su već dugo na agendi razgovora dvije zemlje i da je neophodno snažnije raditi na njihovoj realizaciji.

- Crna Gora svake godine bilježi porast broja turista iz BiH, što nas dodatno obavezuje da intenzivnije radimo na unapređenju putne infrastrukture. Iako su za ovaj projekat potrebna značajna sredstva, smatram da je on jedan od prioriteta saradnje Crne Gore i BiH - istakao je Ibrahimović.

Resorni ministri su razmijenili i stavove i u vezi sa revitalizacijom i modernizacijom željezničkog pravca Nikšić - Trebinje - Čapljina za koji već postoji Studija izvodljivosti i koja može biti početni korak ka daljoj realizaciji.

Imajući na umu rastući broj turista iz BiH, bilo je riječi i o potrebama uspostavljanja novih avionskih linija između BiH i Crne Gore, naročito u ljetnjoj turističkoj sezoni.

Ministri su se saglasili da je potrebno formirati radne timove resornih ministarstava da bi se konkretizovali sljedeći koraci na realizaciji projekata o kojima je bilo riječi, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge
Državi za PDV duguju više od 430 miliona KM Državi za PDV duguju više od 430 miliona KM
BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    3h 47m
    0
  • Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice
    21h 30m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    15h 47m
    5
  • Pošte Srpske privremeno zatvorile ispostavu u šalter sali Opštine Istočna Ilidža
    22h 45m
    0
  • Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
    23h 21m
    0