,,Ritam Evrope“ sljedeće godine u Republici Srpskoj, grad domaćin – Istočno Sarajevo

27.11.2019. 11:04
1
IZVOR: Katera

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i direktor „Ritma Evrope“ Igor Kavadarević potpisaće u četvrtak, 28. 11. 2019. godine,  sporazum o saradnji u organizaciji i realizaciji ovog značajnog međunarodnog muzičkog takmičenja, koje će, sljedeće godine, prvi put biti održano u Republici Srpskoj.

Domaćin takmičenja biće grad  Istočno Sarajevo.

Potpisivanje sporazuma planirano je u 11 časova, u kabinetu gradonačelnika. Izjave za medije predviđene su u 12 časova.

„Ritam Evrope“ je najveće dječije muzičko takmičenje koje se, uz podršku  ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela, već 11 godina održava u zemljama Evrope.

Dječije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ osmišljeno je u skladu sa Evoropskom poveljom  o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou. Cilj manifestacije jeste promocija, razvoj i prepoznavanje mladih talenata, te promocija interkulturnih odnosa, tolerancije, rodne ravnopravnosti, poštovanja ljudskih prava, saradnje i cjeloživotnog učenja.

Djeca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta predstavljaće na ovom takmičenju više od 20 zemalja Evrope, Austaliju i Izrael. Takmičiće se u modernom plesu i pjevanju, a pripremaće ih tim stručnjaka sa višegodišnjim uskustvom.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Cuprijanac 29.11.2019. 17:43
    Pokrali i prevarili mnoge u Srbiji, pa presli i na Republiku Srpsku. Laž do laži. Niti nagrade od sms-a, niti put u zemlju koju su deca grada predstavljala, niti bratimljenja, niti donacije... Mnogo lepo znajubda lazu i to je to.
Povezane vijesti
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO) Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 49m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 40m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 27m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 53m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 35m
    0