Rogatica: Igor Ikonić matematička nada Osnovne škole „Sveti Sava“

27.05.2021. 08:35
0
IZVOR: Glas Srpske

Ako je mjeriti po početnim rezultatima, Osnovna škola “Sveti Sava” u Rogatici iznjedriće još jednog dobrog matematičara. Riječ je o Igoru Ikoniću, učeniku sedmog razreda koji je na onlajn takmičenju iz matematike, čiji je domaćin bila Osnovna škola u Sokocu, osvojio prvo mjesto i naslov najboljeg matematičara Sarajevsko-romanijske regije.

U konkurenciji šest najbolje plasiranih, nakon školskih i opštinskih takmičenja, Igor je osvojio 78 od mogućih 100 bodova.

- Koliko je bio ubjedljiv na ovom za učenike do sedmih razreda najvećem takmičenju, pokazuje podatak da je drugo mjesto pripalo učeniku iz Osnovne škole u Mokrom koji je osvojio čak 18 bodova manje od Igora -  rekao je njegov mentor, nastavnik matematike Dragomir Planojević, koji je ubijeđen da bi uspjeh ovog učenika, mjereći po njegovom talentu i trudu, bio još bolji da je takmičenje održano u normalnim, a ne “kovid” uslovima.

Jer, dodaje on, Igor je neosporno veliki talenat i pred njim je svijetla budućnost u oblasti matematike i ostalih prirodnih nauka.

I direktor škole Milomir Draganić kaže da je Igor veliki talenat, a na nastavnicima i profesorima je, kako kaže, da iz njega izvuku očekivane rezultate, a uz redovnu nastavu, školska, opštinska i ostala takmičenja su prilika za to.

- A da Igoru ne ide samo matematika od ruke pokazuje i takmičenje u fizici, gdje je u konkurenciji 15 učenika osvojio peto mjesto. Narednih takmičenja u osmom i devetom razredu prilika je da ga vidimo ne samo kao pobjednika regije, nego i na nivou Republike i šire - kaže Draganić.

Sa njim se slaže i psiholog u školi Snežana Pavlović, koja ističe da je Igor đak za primjer što govore ocjene i iz ostalih predmeta.

- Sve su mu suve petice i on je u redu najboljih ne samo u svom razredu nego i svim ostalim - kaže ona. 

Igor potvrđuje da nema problema ni sa jednim nastavnim predmetom, ali ističe da najviše voli matematiku, fiziku i engleski jezik.

Komentari 0
Povezane vijesti
Neradni dan u Srpskoj Neradni dan u Srpskoj
Sutra neradni dan Sutra neradni dan
Lov gazda sa Jadrana ne prestaje Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    16h 43m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    6h 39m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    18h 30m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    14h 10m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    17h 30m
    0