Рогатица: Игор Иконић математичка нада Основне школе „Свети Сава“

27.05.2021. 08:35
0
ИЗВОР: Глас Српске

Ако је мјерити по почетним резултатима, Основна школа “Свети Сава” у Рогатици изњедриће још једног доброг математичара. Ријеч је о Игору Иконићу, ученику седмог разреда који је на онлајн такмичењу из математике, чији је домаћин била Основна школа у Сокоцу, освојио прво мјесто и наслов најбољег математичара Сарајевско-романијске регије.

У конкуренцији шест најбоље пласираних, након школских и општинских такмичења, Игор је освојио 78 од могућих 100 бодова.

- Колико је био убједљив на овом за ученике до седмих разреда највећем такмичењу, показује податак да је друго мјесто припало ученику из Основне школе у Мокром који је освојио чак 18 бодова мање од Игора -  рекао је његов ментор, наставник математике Драгомир Планојевић, који је убијеђен да би успјех овог ученика, мјерећи по његовом таленту и труду, био још бољи да је такмичење одржано у нормалним, а не “ковид” условима.

Јер, додаје он, Игор је неоспорно велики таленат и пред њим је свијетла будућност у области математике и осталих природних наука.

И директор школе Миломир Драганић каже да је Игор велики таленат, а на наставницима и професорима је, како каже, да из њега извуку очекиване резултате, а уз редовну наставу, школска, општинска и остала такмичења су прилика за то.

- А да Игору не иде само математика од руке показује и такмичење у физици, гдје је у конкуренцији 15 ученика освојио пето мјесто. Наредних такмичења у осмом и деветом разреду прилика је да га видимо не само као побједника регије, него и на нивоу Републике и шире - каже Драганић.

Са њим се слаже и психолог у школи Снежана Павловић, која истиче да је Игор ђак за примјер што говоре оцјене и из осталих предмета.

- Све су му суве петице и он је у реду најбољих не само у свом разреду него и свим осталим - каже она. 

Игор потврђује да нема проблема ни са једним наставним предметом, али истиче да највише воли математику, физику и енглески језик.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    9h 55m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    12h 26m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    10h 9m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    10h 1m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    2h 16m
    0