Rubne opštine u fokusu interesovanja Vlade

02.09.2019. 20:22
0
IZVOR: Srna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Trnovu da Vlada vodi računa o ovoj opštini i da će ona biti u fokusu njenog interesovanja, jer kako je bitno graditi velike centre, poput Istočnog Sarajeva, bitno je da život u rubnim opštinama bude dostojan čovjeka i 21. vijeka.

Najavljujući da će na tome biti rađeno u narednom periodu zajedno sa lokalnom zajednicom, Višković je nakon sastanka sa načelnikom Trnova Dragomirom Gagovićem rekao da će za sve što opštinske vlasti budu kandidovale kao projekte prema Vladi Srpske biti iznađen način da se realizuje. 

- Vlada je i do sada pomagala ovu lokalnu zajednicu. Da nije bilo te pomoći sigurno ne bi moglo biti realizovano ni ovo što je do sada urađeno - , istakao je Višković, podsjećajući da je Trnovo u ratu bilo mjesto najvećih stradanja, da je uništena skoro sva privreda i stambeni fond. 

Premijer Srpske je pohvalio napor opštinskih vlasti koje su Trnovo vratile u život i dodao da je pozicija trenutno takva da se u ovom mjestu grade trgovi, sportska sala, objekti koji bi trebalo da zadrže još jedan broj ljudi. 

Posebno zadovoljstvo Višković je izrazio činjenicom da je u osnovnu školu u Trnovu u novoj školskoj godini upisano 10 prvačića u odnosu na prošlu godinu kada su prvi razred bila upisana samo dva učenika. 

On je poručio da stanovnici Trnova ne treba da brinu da će biti ugašena škola i Dom zdralja, jer Vlada Republike Srpske to neće dozvoliti. 

Osvrćući se na činjenicu da opštine Pale i Trnovo dijele Jahorinu, Višković je ocijenio da veći dio "kolača" sa olimpijske planine ide Palama, a da je opština Trnovo na neki način zakinuta. 

- Sigurno da ćemo u narednom periodu sagledati kompletno koncept razvoj Olimpijskog centra i da ćemo tu postaviti stvari na pravo mjesto - , rekao je Višković i dodao da treba staviti pod kontrolu raspodjelu svih nadoknada na Jahorini. 

Višković je prilikom posjete opštini Trnovo položio vijenac na centralni spomenik palim borcima i civilnim žrtvama u odbrambeno-otadžbinskom ratu i obišao mjesni trg.

Komentari 0
Povezane vijesti
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju
Višković otkrio kako bi mogao da izgleda novi obračun struje u Srpskoj (VIDEO) Višković otkrio kako bi mogao da izgleda novi obračun struje u Srpskoj (VIDEO)
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    7h 41m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    7h 46m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    8h 38m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    21h 8m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    8h 52m
    0