Рубне општине у фокусу интересовања Владе

02.09.2019. 20:22
0
ИЗВОР: Срна

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Трнову да Влада води рачуна о овој општини и да ће она бити у фокусу њеног интересовања, јер како је битно градити велике центре, попут Источног Сарајева, битно је да живот у рубним општинама буде достојан човјека и 21. вијека.

Најављујући да ће на томе бити рађено у наредном периоду заједно са локалном заједницом, Вишковић је након састанка са начелником Трнова Драгомиром Гаговићем рекао да ће за све што општинске власти буду кандидовале као пројекте према Влади Српске бити изнађен начин да се реализује. 

- Влада је и до сада помагала ову локалну заједницу. Да није било те помоћи сигурно не би могло бити реализовано ни ово што је до сада урађено - , истакао је Вишковић, подсјећајући да је Трново у рату било мјесто највећих страдања, да је уништена скоро сва привреда и стамбени фонд. 

Премијер Српске је похвалио напор општинских власти које су Трново вратиле у живот и додао да је позиција тренутно таква да се у овом мјесту граде тргови, спортска сала, објекти који би требало да задрже још један број људи. 

Посебно задовољство Вишковић је изразио чињеницом да је у основну школу у Трнову у новој школској години уписано 10 првачића у односу на прошлу годину када су први разред била уписана само два ученика. 

Он је поручио да становници Трнова не треба да брину да ће бити угашена школа и Дом здраља, јер Влада Републике Српске то неће дозволити. 

Осврћући се на чињеницу да општине Пале и Трново дијеле Јахорину, Вишковић је оцијенио да већи дио "колача" са олимпијске планине иде Палама, а да је општина Трново на неки начин закинута. 

- Сигурно да ћемо у наредном периоду сагледати комплетно концепт развој Олимпијског центра и да ћемо ту поставити ствари на право мјесто - , рекао је Вишковић и додао да треба ставити под контролу расподјелу свих надокнада на Јахорини. 

Вишковић је приликом посјете општини Трново положио вијенац на централни споменик палим борцима и цивилним жртвама у одбрамбено-отаџбинском рату и обишао мјесни трг.

Коментари 0
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Вишковић открио како би могао да изгледа нови обрачун струје у Српској (ВИДЕО) Вишковић открио како би могао да изгледа нови обрачун струје у Српској (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Најављени прекиди електричне енергије
    4h 25m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    17h 1m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    2h 21m
    0
  • Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвеног крста
    23h 50m
    0
  • Проба Израела на Еуросонгу: Подигли палестинску кефију па избачени из арене
    15h 15m
    0