Rukometašima Glasinca prioritet republička liga

15.01.2021. 17:24
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Sa početkom 2021. godine RK „Glasinac“ kreće u nove izazove. Osim redovnog učešća u takmičenju u Drugoj ligi RS, okušaće se u kantonalnoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – Jug.

Trener u sokolačkom klubu Jovan Borovčanin ističe da je ovo izvrsna prilika za igrače iz više razloga.

– To nam, zbog daljine, kvaliteta ekipa, brojnosti utakmica, u potpunosti odgovara. Trenutno najkvalitetnija generacija naših igrača, selekcija 2004. godište, treba više utakmica nego što ih ima u republičkoj ligi – kazao je Borovčanin i dodao da ih očekuje veoma jaka konkurencija u četrnaest predviđenih utakmica.

- Odmjerićemo snage sa ekipama: RK „Radnički“ Goražde, RK „Respekt“ Sarajevo, RK „Briješće“ Sarajevo, RK „Vogošća“, ORK „Bosna“ Sarajevo, RK „Bosna“ Visoko, RK „Slavija“ Istočno Sarajevo. Riječ je o klubovima sa tradicijom. Svi znaju da je Goražde grad rukometa. U ovom sportu priznati su i klubovi Sarajeva i Visokog, koji imaju premijerligaške i seniorske timove – rekao je on.

Zbog pandemije izazvane virusom korona, prošle jeseni izostalo je takmičenje u kantonalnoj ligi, pa su prve utakmice na rasporedu ovog vikenda.

- RK „Glasinac“ u nedjelju, 17. januara, na domaćem terenu dočekuje ORK „Bosna“ iz Sarajeva sa početkom u 14 časova. Već u četvrtak, 21. januara, idemo na gostovanje ekipi Goražda, a potom se u Sokocu sastajemo sa „Respektom“ i tako redom – kazao je trener u RK „Glasinac“ Jovan Borovčanin.

On naglašava da, bez obzira na ove novine, neće biti zanemareno takmičenje u Drugoj rukometnoj ligi Republike Srpske, koje se nastavlja u februaru.

– Zbog epidemiološke situacije, još uvijek nemamo raspored utakmica. Naši ciljevi su isti kao i prethodnih sezona – da igrači 2004. godišta dođu do završnog turnira, da ostvarimo što bolji plasman i ulazak seniorskog tima u Prvu ligu RS. Nama je i dalje prioretet republička liga. Nismo opterećeni rezultatima u kantonalnom takmičenju koje posmatramo kao izvrsnu priliku i bogato iskustvo – ocijenio je Borovčanin.

Rukometni klub „Glasinac“ broji više od 30 članova, u Omladinskoj i seniorskoj kategoriji.

Upis za dječake 2006. godište i mlađe vrši se svakog radnog dana u večernjim časovima u Sportskoj dvorani Sokolac.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    16h 18m
    0
  • Krađa u Palama
    14h 36m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    11h 3m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    13h 51m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    7h 12m
    0