Рукометашима Гласинца приоритет републичка лига

15.01.2021. 17:24
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Са почетком 2021. године РК „Гласинац“ креће у нове изазове. Осим редовног учешћа у такмичењу у Другој лиги РС, окушаће се у кантоналној лиги Федерације Босне и Херцеговине – Југ.

Тренер у соколачком клубу Јован Боровчанин истиче да је ово изврсна прилика за играче из више разлога.

– То нам, због даљине, квалитета екипа, бројности утакмица, у потпуности одговара. Тренутно најквалитетнија генерација наших играча, селекција 2004. годиште, треба више утакмица него што их има у републичкој лиги – казао је Боровчанин и додао да их очекује веома јака конкуренција у четрнаест предвиђених утакмица.

- Одмјерићемо снаге са екипама: РК „Раднички“ Горажде, РК „Респект“ Сарајево, РК „Бријешће“ Сарајево, РК „Вогошћа“, ОРК „Босна“ Сарајево, РК „Босна“ Високо, РК „Славија“ Источно Сарајево. Ријеч је о клубовима са традицијом. Сви знају да је Горажде град рукомета. У овом спорту признати су и клубови Сарајева и Високог, који имају премијерлигашке и сениорске тимове – рекао је он.

Због пандемије изазване вирусом корона, прошле јесени изостало је такмичење у кантоналној лиги, па су прве утакмице на распореду овог викенда.

- РК „Гласинац“ у недјељу, 17. јануара, на домаћем терену дочекује ОРК „Босна“ из Сарајева са почетком у 14 часова. Већ у четвртак, 21. јануара, идемо на гостовање екипи Горажда, а потом се у Сокоцу састајемо са „Респектом“ и тако редом – казао је тренер у РК „Гласинац“ Јован Боровчанин.

Он наглашава да, без обзира на ове новине, неће бити занемарено такмичење у Другој рукометној лиги Републике Српске, које се наставља у фебруару.

– Због епидемиолошке ситуације, још увијек немамо распоред утакмица. Наши циљеви су исти као и претходних сезона – да играчи 2004. годишта дођу до завршног турнира, да остваримо што бољи пласман и улазак сениорског тима у Прву лигу РС. Нама је и даље приоретет републичка лига. Нисмо оптерећени резултатима у кантоналном такмичењу које посматрамо као изврсну прилику и богато искуство – оцијенио је Боровчанин.

Рукометни клуб „Гласинац“ броји више од 30 чланова, у Омладинској и сениорској категорији.

Упис за дјечаке 2006. годиште и млађе врши се сваког радног дана у вечерњим часовима у Спортској дворани Соколац.

 

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 45m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 42m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    15h 4m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    17h 18m
    3
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    22h 15m
    0