Rusi poručili: Nema milosti za strane plaćenike

14.03.2022. 19:03
1
IZVOR: sputniknews.com

Sva mjesta gdje se nalaze strani plaćenici u Ukrajini poznata su ruskoj vojsci i u budućnosti će biti granatirana, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

- Jedan broj zapadnih država na državnom nivou podstiče učešće svojih građana u svojstvu plaćenika u borbama protiv jedinica ruskih trupa. Sva dalja odgovornost za pogibiju ove kategorije stranih građana u Ukrajini leži na rukovodstvu ovih država - rekao je Konašenkov.

Po njegovim riječima, "sva mjesta gdje se nalaze strani plaćenici u Ukrajini su nam poznata".

- Ta mjesta će i u budućnosti biti bombardovana, kao što je 13. marta uništen centar za obuku u mjestu Stariči i vojni poligon Javorovski - dodao je general.

- Još jednom upozoravam – neće biti milosti za plaćenike, gdje god da se nalaze na teritoriji Ukrajine - rekao je Konašenkov.

General je istakao da su oružane snage uništile skladište municije za višecijevne bacače raketa u teritoriji fabrike "Antonov".

Pored toga, uništeni su komunikacioni centri u Fjodorovki, Vinarovki, Antopolju.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Krle 14.03.2022. 19:23
    Tako stoku, strane plaćenike -pse rata koji za pare idu da ubijaju Ruske vojnike i Ruske civile državljane Ukrajine treba mlatiti do poslednjeg. Za takve nema milosti i zarobljavanja, sami su izabrali svoju sudbinu. Za njih ne treba da važe nikakve konvencije ni Ženevska ni druge o ratnim zarobljenicima. Kako je u pitanju bjelosvjetski ološ i gamad, nisu državljani Ukrajine i ne mogu se smatrati borcima koji brane državu od Ruske invazije. Gamad i uši se treba trijebiti do poslednjeg, pas im terma hebo.
Povezane vijesti
Putin saopštio da namjerava da se kandiduje za predsjednika Rusije Putin saopštio da namjerava da se kandiduje za predsjednika Rusije
Mogućnost besplatnog školovanja na osnovnim, master i doktorskim studijima u Rusiji Mogućnost besplatnog školovanja na osnovnim, master i doktorskim studijima u Rusiji
SAD izdvojile više od 454 milona dolara za borbu protiv ruskog uticaja na Balkanu SAD izdvojile više od 454 milona dolara za borbu protiv ruskog uticaja na Balkanu
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 3m
    0
  • Slani mafini
    13h 24m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 19m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 13m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 42m
    0