Rusi žele da zabrane letove za Crnu Goru zbog privođenja sveštenika

17.05.2020. 10:17
0
IZVOR: srpskainfo.com

Ruska Državna duma najavila je da će razmotriti mogućnost da letovi za Crnu Goru budu obustavljeni zbog, kako su rekli, “masovnih pritisaka na vjernike”.

Šef Odbora Državne dume za razvoj civilnog društva i pitanja javnih i vjerskih udruženja, Sergej Gavrilov osudio je Crnu Goru zbog toga što je sedam sveštenika Srpske pravoslave crkve našlo u pritvoru, a posebno jer je jedan od njih bio episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

– Konstantne masovne represije protiv vjernika i kršenja ljudskih prava u Crnoj Gori dovele su Rusiju do toga da razmatra mogućnost da ne uspostavlja redovne i turističke čarter letove u Crnu Goru, jer u ovoj zemlji ne postoje garancije za bezbjednost naših turista – rekao je Gavrilov.

Podsjećanja radi, prije nekoliko dana u Crnoj Gori privedeno je sedmorica sveštenika i vladika Joanikije pošto je organizovana litija u čast Svetog Vasilija Ostroškog. Poslije saslušanja njima je određen trodnevni pritvor, a na teret im je stavljeno kršenje naredbe vladinog Nacionalnog koordinacionog tijela o zabrani okupljanja.

Poslije određenog trodnevnog zadržavanja sveštenici i vladika pušteni su na slobodu, piše Telegraf.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Najčitanije
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    20h 8m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    21h 13m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    14h 56m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    16h 2m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    11h 10m
    0