Rusija objavila spisak neprijateljskih zemalja

07.03.2022. 12:52
0
IZVOR: rs.sputniknews.com

Ruska vlada je po nalogu predsjednika Vladimira Putina sastavila spisak stranih država i teritorija koje preduzimaju neprijateljske akcije protiv Moskve, saopštila je pres-služba vlade.

Kako se precizira, vlada je utvrdila spisak stranih država i teritorija koje vrše neprijateljske akcije protiv Rusije, ruskih kompanija i građana. Naredba o tome je potpisana, navodi se u saopštenju.

- Na spisku se nalaze Australija, Albanija, Andora, Velika Britanija (uključujući Džerzi, Angvilu, Britanska Devičanska Ostrva, Gibraltar), države-članice Evropske unije, Island, Kanada, Lihtenštajn, Mikronezija, Monako, Novi Zeland, Norveška, Južna Koreja, San Marino, Sjeverna Makedonija, Singapur, Sjedinjene Američke Države, Tajvan, Ukrajina, Crna Gora, Švajcarska i Japan - dodaje pres-služba.

Ruski državljani i ruske kompanije koje imaju devizne obaveze prema stranim povjeriocima sa liste neprijateljskih zemalja moći će da ih plaćaju u rubljama, napomenula je pres-služba. Kako bi to uradio, dužnik može da zatraži od ruske banke da otvori poseban račun u rubljama na ime stranog povjerioca i prenese na njega plaćanja u ekvivalentu rublja po kursu Centralne banke na dan plaćanja, precizirano je.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je ukaz prema kojem ruska vlada u roku od dva dana treba da utvrdi spisak zemalja koje preduzimaju „neprijateljske akcije“ protiv Rusije, saopštila je ranije pres-služba Kremlja.

Komentari 0
Povezane vijesti
„Tamo daleko“ i snažne poruke odjeknule iz Moskve na obilježavanju 80 godina od oslobođenja Beograda „Tamo daleko“ i snažne poruke odjeknule iz Moskve na obilježavanju 80 godina od oslobođenja B...
Ko će prvi testirati rusku vakcinu protiv raka? Ko će prvi testirati rusku vakcinu protiv raka?
Pjanić se izvinio Rusima - nije htio meč protiv njih, a sad zbog miliona došao u CSKA Pjanić se izvinio Rusima - nije htio meč protiv njih, a sad zbog miliona došao u CSKA
Najčitanije
  • Zemni ostaci Jovana Dučića sahranjeni u Trebinju
    5h 56m
    7
  • Najavljeni prekidi u isporuci električne energije
    19h 26m
    0
  • Bora Stanković - "Slikar" prolaznosti života i ljudske tragike
    8m
    0
  • Nova pravila na Instagramu: Nema više snimanja ekrana privatnih poruka
    17h 46m
    0
  • Sudar tri vozila, jedno lice povrijeđeno
    18h 26m
    0