Ruska vojska: Ukrajinske avio-baze onesposobljene

24.02.2022. 08:04
10
IZVOR: sputniknews.com

Vojna infrastruktura vazduhoplovnih baza Oružanih snaga Ukrajine je onesposobljena, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Sredstva PVO Oružanih snaga Ukrajine su onesposobljena - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ističe se da vojnici granične službe Ukrajine "ne pružaju nikakav otpor ruskim jedinicama".

Rusija demantuje navode da je ruski avion oboren nad Ukrajinom

Ministasrstvo odbrane Rusije demantovalo je navode zapadnih medija da je ruski avion navodno oboren na teritoriji Ukrajine.

- Informacija da je ruski avion oboren nad ukrajinskom teritorijom ne odgovara realnosti - navodi se u saopštenju.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin noćas je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je donio odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu.

Šef države istakao je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.

Komentari 10
  • Generic placeholder image
    Srboljub 26.02.2022. 01:08
    Oj ture, neosporna je činjenica koja se u ovoj fazi obrambene akcije Ruaije može konstatovati jeste da nema vojske na svijetu koja bi ovakvu operaciju na ovako briljantan način mogla da izvede, ne zaboravimo da je Zapad uložio milijarde dolara u vojno opremanje ukroustaša. A to ko želio rat.... Prenesi Bakiru, pseudohrvatu Željku, Djaferu i dr. koji prijete ratom i zaboravljaju da ni 90 ih nije bilo kao tokom 2.svjetskog rata.
  • Generic placeholder image
    zox 24.02.2022. 22:36
    Re za Nazalost. Šta je srpska poturice, žvaće guza ko meduza,brzo na tavan nađi koju si slavu slavio,trebaće ti, Rusi dolaze
  • Generic placeholder image
    Aleksej 24.02.2022. 19:09
    Na klixu ako ostavis komentar a da nije u jnteresu Ukrajine i muslimana odmak te trajno blokoraju,pa bi zamolio nas portal Kateru da isto radi i njima,nema razloga da mogu oni komentarisati a mi ne. Putine volim te vise od brata,samo gazi....
  • Generic placeholder image
    Srboljub 24.02.2022. 12:22
    Samo mala ispravka za Krleta, Lenjin satanista poslan ublindiramom vozu u toku rata i kongrolisan od gazda sa Zapada su ima dali, kao i Hruščov, koji im je dao Krim, Staljin im nije dao. Staljin se oduppro zapadnim satanistima i nije bio pod njihovom kontrolom, zato ga zapadnjaci strašno mrze, Adolfa ne mrze, samo se malo prave, njega mrze kao nikoga drugog, jer im je pokvario planove za najmanje 60g. Zato je i Broz stao na njihovu stranu mada bi bez crvene armije izgubio od petine JVUO. Tj. Broz je uvijek i bio njihov, vatikanski kanonik.
  • Generic placeholder image
    Hari 24.02.2022. 11:00
    Ovaj nažalost pati zbog Ruskih uspjeha na frontu, pa ne moraš čitati ovaj portal, idi na Dnevni Avaz , Kliks.ba i dr. medije iz Federacije BiH, tamoće te garant obradovati uspjesima Ukrajinske vojske, pa se naslađujem. Sejdo i Džaferović su već požurili da osude Rusku hagresiju-hahaaaaaaaaaaaaa.
  • Generic placeholder image
    Krle 24.02.2022. 10:55
    Pa i Srbija je bila suverena zemlja, članica UN -a pa je NATO na čelu sa USA bombardova, uništi sela i gradove, fabrike, mostove na desetine hiljada pobi civila i nikom ništa. Bez saglasnosti savjeta bezbejdnosti i UN. Opravdanje po Makijavlijevoj sintagmi "cilj opravdava sredsatvo". Cilj je ostvarili oteli Kosovo od Srbije i dato terorističkoj organizaciji na upravu. Pod plaštom da bi srpiječiili navodni genocid nad Šiptarima. U Ukrajini marionetska vlada sprovodi državni teror nad Ruskim narodom, u Lugansku i Donbasu ubijaju svakodnenvno svoje građane-Ruse. Predsjednik Vladimir Putni nije imao drugog izbora i primoran je bio da preduzme vojnu akciju. Sada neka Ukrajina čeka pomoć Amera da im pošalju pomoć, ima da se načekaju. Rusi samo vraćaju poklonjene teritorije Ukrajini , koji su dali komunistički diktatori Lenjin i Staljin. Nema komunizma, nema ni poklona, moraju se vratiti majčici Rusiji. Kako reče Putin u pitanju je prava dekomunizacija.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 24.02.2022. 10:45
    Oj ture nažalost, opet si tu, ništa se ne brini došlo je vrijeme vraćanja, o suverenosti stare Rusije sam ti već objasnio. Samo istina i principi si ti izgleda važni koliko i ustaši fesliji da 44.natakne petokraku i nastavi da kolje, gdje god nađe koga bez odbrane, a da je pravoslavne vjere. Tako su radili i ukrajinski, pounijaćeni, kolaboratori nacistima ili ukroustaše.
  • Generic placeholder image
    Milutin 24.02.2022. 10:37
    Ta suverena zemlja,koliko ja shvatam,granatira svoj sopstveni narod.
  • Generic placeholder image
    Predator 24.02.2022. 10:19
    Zasto da je okupiraju? Predace se ukrajina sama
  • Generic placeholder image
    @Nažalost 24.02.2022. 09:17
    Nemoj čitati ako ti se ne svidja!
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Divne vijesti - Sergej Stupar iduće sedmice odlazi na liječenje u Moskvu Divne vijesti - Sergej Stupar iduće sedmice odlazi na liječenje u Moskvu
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 25m
    0
  • Slani mafini
    13h 46m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 41m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 35m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    8h 4m
    3