Sa najstarije lučne brane na Balkanu - jezera Klinje skakaće više od 25 takmičara

21.07.2023. 21:40
0
IZVOR: glassrpske.com

Puno je događaja koji plijene pažnju u okviru manifestacije "Kulturno sportsko ljeto - Gacko 2023“, a jedan od najinteresantnijih su skokovi sa najstarije lučne brane na Balkanu - jezera Klinje, koji je na rasporedu u subotu od 15 časova.

"Kulturno sportski centar" (KSC) Gacko po treći put organizuje najatraktivniji sportski događaj  "Skokovi sa brane na jezeru Klinje".

 Milan Gutović iz KSC-a  rekao je za "Glas Srpske" da je sve spremno i da svi sa nestrpeljenjem čekaju početak takmičenja.

-  Imamo prijavljenih više od 25 takmičara, što potvrđuje činjenicu da ova manifestacija prelazi u tradiciju. Uz domaće, tu su i nama dragi gosti iz zemlje i regiona – rekao je Gutović.  

Dodao je da je predviđeno  takmičenje u dvije kategorije, skokove sa brane na glavu i na noge za šta su  obezbijeđene i vrijedne nagrade. Prema njegovim riječima, ove godine pripremili su i inovacije.

- Biće organozivana Radionica skokova za mlade i perspektivne skakače vođena od strane profesionalnih skakača. Kao specijalni gost u egzibicionom dijelu nastupiće djevojka iz SAD, profesionalna skakačica Laura Rouz Daufenbah. Biće organizovani skokovi za djecu do 14 godina a svi skakači dobiće na poklon medalju za učešće - rekao je Gutović.

Promoter skokova i predsjednik sudijskog žirija je Danko Dangubić, dok će se bezbjednosti  učesnika brinuti Spasilačka jedinica "Volf" iz Foče.

Piše: Miloš Vasiljević

Komentari 0
Povezane vijesti
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    18h 38m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    18h 45m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    15h 27m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    10h 5m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    10h 37m
    0