Sahranjeno šestoro mladih stradalih u novogodišnjoj noći

04.01.2021. 16:32
0
IZVOR: SRNA

U mjestu Rakitno, kod Posušja, danas je sahranjeno šestoro od osmoro mladih koji su tragično izgubili živote u novogodišnjoj noći.

Sahranjeni su Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković, dok su juče na groblju Martića križ sahranjeni Mirela Rezo i Stjepan Jukić.

Obredi su započeli u 12.00 časova ispred Crkve Svetog Ivana krstitelja u Rakitnu, a predvodio ih je mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić.

Sahrani su, uz porodicu, prisustvovali mnogobrojni prijatelji i sugrađani, a počast stradalima odao je i premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić.

Osmoro mladih tragično su izgubili život u vikendici u Tribistovu, a pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

U FBiH je danas Dan žalosti zbog smrti osam mladih iz Posušja, dok je u cijeloj BiH u subotu, 2. januara, bio proglašen Dan žalosti. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
Tragedija u Srebreniku: Jedna osoba poginula u požaru, povrijeđeni vatrogasci Tragedija u Srebreniku: Jedna osoba poginula u požaru, povrijeđeni vatrogasci
Sabalenka iznenadila odlukom poslije smrti momka Sabalenka iznenadila odlukom poslije smrti momka
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    3h 10m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    21h 15m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    17h 24m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    21h 3m
    4
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    15h 31m
    0