Sankcije Džonsonu i članovima britanske Vlade

16.04.2022. 13:06
0
IZVOR: rs.sputniknews.com

Rusija odgovara na sankcije Londona – na rusku „stop listu“ uključeni su ključni članovi britanske Vlade i niz političara, uključujući premijera zemlje Borisa Džonsona i ministra spoljnih poslova Elizabet Tras, saopšteno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

- U vezi sa neviđenim neprijateljskim postupcima Vlade Velike Britanije koji su se, konkretno, manifestovali kroz uvođenje sankcija protiv najviših zvaničnika Rusije, donijeta je odluka da se na rusku 'stop listu' uvrste ključni članovi britanske Vlade i niz političara - navodi se u saopštenju.

Na listi su britanski državljani kojima je zabranjen ulazak u Rusiju. Među njima su premijer Boris Džonson, ministar spoljnih poslova Liz Tras, ministar odbrane Ben Volas, kao i ministar pravde Dominik Rab, ministar finansija Riši Sunak, ministar unutrašnjih poslova Priti Patel.

Moskva će u najskorije vrijeme proširiti „stop listu“ uključivanjem britanskih političara i parlamentaraca koji doprinose raspirivanju antiruske histerije, koji podstiču „kolektivni Zapad“ da koristi jezik prijetnji u dijalogu sa Moskvom i koji se bave besramnim huškanjem kijevskog neonacističkog režima, poručuje ruska strana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Srpska legalizuje isplatu plate u koverti Srpska legalizuje isplatu plate u koverti
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    23h 52m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    22h 6m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    12h 21m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    19h 56m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    17h 54m
    0