Sara Ćirković otputovala na Svjetsko boksersko prvenstvo u Indiju

10.03.2023. 19:11
0
IZVOR: srna.rs

Sara Ćirković, reprezentativka Srbije i član Bokserskog kluba "Obilić" iz Zvornika, otputovala je na seniorsko Svjetsko prvenstvo za žene koje počinje u srijedu, 15. marta, u Nju Delhiju, saopšteno je iz ovog bokserskog kluba.

Njen trener Mirko Ždralo, koji je otputovao sa Ćirkovićevom, rekao je da je Sara od januara ove godine prešla u seniorski boks i dodao da će ovo biti veliko iskustvo za nju, jer će vjerovatno biti i jedna od najmlađih učesnica Svjetskog prvenstva u Indiji.

Ističući da sve to ne isključuje mogućnosti da Ćirkovićeva osvoji jednu od medalja, Ždralo je rekao da će ona kao omladinska evropska i svjetska šampionka potvrditi svoju klasu i u Indiji.

Svjetska bokserska federacija IBA najavila je rekordan broj zemalja učesnica kao i prijavljenih bokserki, odnosno na ovom prvenstvu učestvovaće više od 350 bekserki iz 74 zemlje.

IBA je izdvojila nagradni fond za dobitnice medalja, koji za osvajanje zlatne medalje na ovom Svjetskom prvenstvu iznosi 100.000 dolara, srebrne 50.000 i bronzane medalje 25.000 dolara.

Osim Ćirkovićeve, Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati još šest djevojaka koje se trenutno u okviru reprezentacije Srbije nalaze u Indiji na završnom kampu pred početak Svjetskog prvenstva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sara Ćirković obezbijedila medalju za Srbiju Sara Ćirković obezbijedila medalju za Srbiju
Sara Ćirković ide po novu medalju Sara Ćirković ide po novu medalju
Sara Ćirković: Sada sanjam olimpijsku medalju Sara Ćirković: Sada sanjam olimpijsku medalju
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    15h 26m
    0
  • Krađa u Palama
    13h 44m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    10h 11m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    12h 59m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    6h 20m
    0