Sara Golić učenik generacije u Osnovnoj školi "Milan Ilić-Čiča Šumadijski" iz Han Pijeska

11.06.2023. 13:30
0
IZVOR: srna.rs

Sara Golić, učenik generacije u Osnovnoj školi "Milan Ilić-Čiča Šumadijski" na Han Pijesku, postigla je izuzetne rezultate na takmičenjima iz nastavnih predmeta, a talentovana je za muziku i sport, te angažovana u humanitarnim aktivnostima, rekao je Srni direktor ove obrazovne ustanove Milan Vasiljević.

Golićeva je rekla Srni da sve nastavne predmete voli podjednako, ali da je matematika na posebnom mjestu, zbog čega će upisati Gimnaziju opšteg smjera na Han Pijesku.

Baveći se karateom i odbojkom, osvojila je do sada 22 medalje i 18 diploma, među kojim joj je najdraži Zlatni pehar koji je dobila kao najbolji libero na turniru u Vlasenici 2019. godine.

Ona je podsjetila da je njen rad o temi "Stefan Nemanja - Sveti Simeon Mirotočivi" proglašen najboljim na konkursu SPKD "Prosvjeta" i "ASoglas" Zvornik, a osvojila je i treće mjesto na konkursu za najljepši ćirilički rukopis, u organizaciji "Prosvjete" iz Dervente 2021. godine.

Golićeva je član lokalnog Kulturno-umjetničkog društva "Sveti Pantelejmon" i aktivista Crvenog krsta na Han Pijesku, za šta je dobila pohvalu za angažovanje u svim aktivnostima ove organizacije.

Učenici Osnovne škole "Milan Ilić" ostarili su u ovoj školskoj godini više nagrada na takmičenjima u znanju iz nastavnih predmeta, učestovali su na raznim konkursima i u vannastavnim aktivnostima.

Najljepši ćirilički rukopis na konkursu "Dani ćirilice" za inicijalno slovo imala je Ana Lučić. Na "Smotri ćiriličke pismenosti" u Srbiji prvo mjesto pripalo je Anđeli Mitrović, a drugo Mariji Bjelaković.

Četiri učenika ove škole dobila su pohvalu Republičkog pedagoškog zavoda nakon učešća na kviz takmičenju "Ćirilice, čedo moje", a njihov školski drug Nikola Čonjić pohvalu za najljepši ćirilički rukopis u Derventi.

Osnovna škola na Han Pijesku broji 213 učenika, a 16. juna u prostorijama škole malu maturu proslaviće 20 budućih srednjoškolaca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Završena prva faza rekonstrukcije vile Karađorđevića na Han Pijesku Završena prva faza rekonstrukcije vile Karađorđevića na Han Pijesku
Dvor Karađorđevića u Han Pijesku Dvor Karađorđevića u Han Pijesku
Književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku Književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku
Najčitanije
 • Vječne rasprave o kalendaru: Da li bi Srbi prihvatili promjenu datuma slave
  18h 53m
  1
 • Udruženje "Grobari Pale" organizuje još jednu božićnu humanitarnu akciju
  19h 57m
  0
 • U Srpskoj smanjeno očekivano trajanje života
  20h 29m
  0
 • Imam poziva da se od lovačkih sekcija prave vojne formacije
  11h 41m
  5
 • Požar na objektu bivšeg hotela Kristal
  10h 53m
  0