Saradnja ostvarena sa više od 40 firmi

23.12.2021. 10:44
5
IZVOR: Srna

Omladinska zadruga "Partnerstvo" iz Istočne Ilidže, čiji je primarni cilj zapošljavanje učenika, studenata i nezaposlenih do 35 godina, trenutno broji 450 članova, a tokom tri godine postojanja ostvarila je saradnju sa više od 40 firmi.

Osnivač Omladinske zadruge Radana Dubovina ističe za Srnu da je u ovoj godini broj angažovanih studenata bio znatno veći u odnosu na lani, te da je na poslovima kao što su promocije, rad u ugostiteljskim objektima, poslovi na deklarisanju i pakovanju robe, rad u "kol-centru", bilo angažovano više od 300 studenata.

Ona napominje da članovi Omladinske zadruge mogu da budu učenici, studenti i nezaposlena lica do 35 godina, a starosna granica se pomjera u izuzetnim slučajevima, odnosno kod socijalno-ugroženih osoba, osoba u teškoj materijalnoj situaciji, a za njihov angažman je potrebna potvrda Centra za socijalni rad.

- Sa više od tri godine iskustva u ovom poslu, jako dobro poznajemo potrebe i interesovanja mladih i trudimo se da ih povežemo sa najboljim poslodavcima na našem tržištu. Naša misija je da studentima pružimo mogućnost da oslušnu kako diše tržište rada i da se pripreme za njega radeći studentske poslove i pripremajući se za početak profesionalne karijere - ističe Dubovina.

Ona dodaje da je veoma značajno postojanje ovakve organizacije za lokalnu zajednicu i grad, kako u pogledu društveno korisnog rada, animiranju omladine, mogućnosti da studenti samostalno zarade za džeparac, tako i da se utiče na smanjenje rada na crno.

- Za svaki angažman člana naše zadruge naknada se isplaćuje odmah, putem računa, ali i svi pripadajući porezi i doprinosi državi. Sama neto zarada koja je isplaćena našim zadrugarima u ovoj godini iznosi oko 310.000 KM plus porezi i doprinosi, članarina Savezu omladinskih zadruga i osiguranje u iznosu od 81.200 KM - ističe Dubovina.

Dubovina je napomenula da se za svakog člana Zadruge, koji bude angažovan, uplaćuje polisa osiguranja putem "Dunav osiguranja" i na taj način se štite u slučaju neželjenih povreda na poslu.

Ona dodaje da su zadovoljni, kada je riječ o odzivu poslodavaca u ovoj godini koji su angažovali studente, ali i studentima koji su prihvatali poslove.

- Ostvarili smo saradnju sa opštinom Istočna Ilidža i gradom Istočno Sarajevo, kao i sa više od 40 firmi, od kojih bih izdvojila Komunalno preduzeće `Komil`, `Nelt`, `M:tel`, `Pošte Srpske`, `Logistik` i nekoliko ugostiteljskih objekata - navodi Dubovina.

Prema njenim riječima, pandemija virusa korona je prošle godine znatno uticala na rad Zadruge, jer studenti i mladi nisu imali mnogo prilika da zarade dnevnicu i džeparac, a dovela je i do gašenja pojedinih zadruga koje su registrovane u drugim opštinama Republike Srpske.

- Kod poslodavaca koji su pozivali na rad više od 50 studenata u dvije smjene, smanjeno je na jednu smjenu i njih desetak. Ove godine je bila nešto bolja situacija -  istakla je Dubovina.

Omladinska zadruga "Partnerstvo" nastaviće predano da radi, kako bi pronašla što više poslodavaca i na taj način članovima obezbijedila širu ponudu poslova, a samim tim omogućili i veću mogućnost da studenti ostvare određenu zaradu.

Dubovina dodaje da je u toku obnova članstva, a više informacija zainteresovani mogu da dobiju putem "Fejsbuk" stranice Omladinske zadruge "Partnerstvo" ili na adresi Vojvode Radomira Putnika 7A u Istočnoj Ilidži.

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    ? 24.12.2021. 19:59
    Kancelarija u stanu, bas za primjer?
  • Generic placeholder image
    No Name 23.12.2021. 12:33
    Svaka cast i podrska,pomazete srednjoskolcima i studentima
  • Generic placeholder image
    Strako. 23.12.2021. 12:25
    Svaka cast Ali moram dodat da SI Ilikepa.
  • Generic placeholder image
    Ana 23.12.2021. 12:25
    Jako dobra prilika za sve ucenike, studente i nezaposlena lica do 35 godina, koja hoce sa rade, a nisu znali kome i kada da se obrate za isto.
    Puna podrska !
  • Generic placeholder image
    Vlajko 23.12.2021. 12:16
    Svaka cast za jednu ovakvu organizaciju.
Povezane vijesti
Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža
Svečana akademija povodom Đurđevdana u Istočnoj Ilidži Svečana akademija povodom Đurđevdana u Istočnoj Ilidži
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    22h 1m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    19h 36m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    5h 35m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    4h 2m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    5h 54m
    0