Sarajevsko-romanijskoj regiji ne prijete obilnije padavine

15.05.2023. 19:01
0
IZVOR: srna.rs

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović izjavio je Srni da u Sarajevsko-romanijskoj regiji, odnosno istočnom dijelu Srpske, trenutno nema bojazni od poplava i većih padavina.

Novitović je rekao da je u opštini Trnovo, koja je u posljednjim poplavama pretrpjela najveću štetu, situacija pod kontrolom.

- Opština Trnovo je u svakoj poplavi ugrožena, ali su izuzetno odgovorni u svim preventivnim mjerama. Načelnik Trnova Dragomir Gagović sve shvata ozbiljno, vidio je šta znači preventivno djelovanje - naveo je Novitović.

On je rekao da se prate vodostaji rijeka, te da su se bujični potoci, koji su stvarali probleme prethodnih dana, povukli u korita.

- Pratimo situaciju. Naša je dodatna odgovornost jer je u Istočnom Sarajevu i sjedište Republičke uprave civilne zaštite - poručio je Novitović.

On je rekao da je danas izvršen obilazak Novog Grada, Prijedora, Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške i da ima krajeva u kojima su poplavljene poljoprivredne površine.

Novitović je upozorio da u Novom Gradu ima veliki broj klizišta.

On je poručio da je zabrinjavajuća najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda o količini padavina u narednih 30 časova u slivu rijeka Une u Sane.

- Tu nam je potrebna dodatna aktivnost i odgovornost i angažovanje svih službi, i na lokalnom i na republičkom nivou - rekao je Novitović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i „Srbija“ pobjednici MOI Sarajevsko-romanijske regije (FOTO) Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i „Srbija“ pobjednici MOI Sarajevsko-romanijske regij...
Takmičenju mladih matematičara: Najuspješniji učenici osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Petar Petrović Njegoš“ Takmičenju mladih matematičara: Najuspješniji učenici osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Petar ...
U 2023. godini otkupljeno manje mlijeka nego u prethodnoj U 2023. godini otkupljeno manje mlijeka nego u prethodnoj
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    9h 48m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    9h 54m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    9h 52m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    8h 43m
    0
  • Zatvorena likovna kolonija mladih talenata
    23h 10m
    0