Сарајевско-романијској регији не пријете обилније падавине

15.05.2023. 19:01
0
ИЗВОР: srna.rs

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић изјавио је Срни да у Сарајевско-романијској регији, односно источном дијелу Српске, тренутно нема бојазни од поплава и већих падавина.

Новитовић је рекао да је у општини Трново, која је у посљедњим поплавама претрпјела највећу штету, ситуација под контролом.

- Општина Трново је у свакој поплави угрожена, али су изузетно одговорни у свим превентивним мјерама. Начелник Трнова Драгомир Гаговић све схвата озбиљно, видио је шта значи превентивно дјеловање - навео је Новитовић.

Он је рекао да се прате водостаји ријека, те да су се бујични потоци, који су стварали проблеме претходних дана, повукли у корита.

- Пратимо ситуацију. Наша је додатна одговорност јер је у Источном Сарајеву и сједиште Републичке управе цивилне заштите - поручио је Новитовић.

Он је рекао да је данас извршен обилазак Новог Града, Приједора, Костајнице, Козарске Дубице и Градишке и да има крајева у којима су поплављене пољопривредне површине.

Новитовић је упозорио да у Новом Граду има велики број клизишта.

Он је поручио да је забрињавајућа најава Републичког хидрометеоролошког завода о количини падавина у наредних 30 часова у сливу ријека Уне у Сане.

- Ту нам је потребна додатна активност и одговорност и ангажовање свих служби, и на локалном и на републичком нивоу - рекао је Новитовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Основне школе „Петар Петровић Његош“ и „Србија“ побједници МОИ Сарајевско-романијске регије (ФОТО) Основне школе „Петар Петровић Његош“ и „Србија“ побједници МОИ Сарајевско-романијске региј...
Такмичењу младих математичара: Најуспјешнији ученици основних школа „Свети Сава“ и „Петар Петровић Његош“ Такмичењу младих математичара: Најуспјешнији ученици основних школа „Свети Сава“ и „Петар ...
У 2023. години откупљено мање млијека него у претходној У 2023. години откупљено мање млијека него у претходној
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    22h 25m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    20h 32m
    0
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    20h 36m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    14h 45m
    1
  • Годишњица бомбардовања Ниша касетним бомбама у коме је погинуло 16 цивила
    23h 58m
    0