Sarajka optužena da je navodila djevojčicu na prostituciju u Banjaluci

03.01.2024. 17:49
2
IZVOR: glassrpske.com

Sarajka E. V. koja je maloljetnicu podvodila na prostituisanje u apartmanu na području Banjaluke i u drugim mjestima, završila je na optuženičkoj klupi, dok je banjalučki policajac kojeg terete da je polno zloupotrebljavao žrtvu još pod istragom, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Banjalučko Okružno tužilaštvo optužilo je E.V. za krivično djelo navođenje djeteta na prostituciju, a potvrdio je Osnovni sud u Banjaluci.

- Predmet protiv osumnjičenog Z.P. je u fazi je istrage zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja u sticaju sa krivičnim djelom polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina. Protiv E.V. koja se tereti za navođenje djeteta na prostituciju u toku je sudski postupak - rekli su "Glasu Srpske" u Tužilaštvu.

Detalji optužnice protiv E.V. nisu saopšteni zbog zaštite maloljetne žrtve. Ona i policajac Z.P. uhapšeni su prošle godine u julu u akciji Banjalučke policije zbog polne zloupotrebe djeteta.

Prema ranijim informacijama iz istrage policajac je od E.V. tražio da na ime zakupnine apartmana da novac D.M. On je u više navrata u periodu od  18. do 25. jula kontaktirao E.V. i tražio da plati zakup.

Prema nepotvrđenim informacijama upravo u tom apartmanu, sad već optužena Sarajka, podvodila je drugim muškarcima djevojčicu i od njih za to uzimala novac. Navodno postoje informacije da je i osumnjičeni policajac imao odnose sa maloljetnicom, ali to se još istražuje.

Prilikom hapšenja osumnjičenih postojale su informacije da je E.V. maloljetnicu dovela u Banjaluku s područja Sarajeva kako bi se djevojčica pružala seksualne usluge za novac koji bi joj ona uzimala.

Policija je prilikom hapšenja pomenutog dvojca na više lokacije u Banjaluci  pretresla stambene i druge prostorije koje su koristili i pronašla određene predmete koji će biti dokaz na sudu. Nakon ovog slučaja policajac Z.P. je suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

KAZNE

Ukoliko se dokaže krivica Sarajku E.V. čeka višegodišnja kazna zatvora. Krivični Zakonik Republike Srpske za navođenje djeteta na prostituciju predviđa kaznu od jedne do osam godina zatvora.

Policajac Z.P. suočava se sa težom kaznom ukoliko se dokaže njegova krivica za ono što mu stavljaju na teret. Krivični zakonik RS za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja predviđa od jedne do 10 odnosno od dvije do 12 godina, a za polnu zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina od dvije do osam godina.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Nada 09.03.2024. 11:43
    Koga vi stitite. To treba puno ime I prezime velikim slovima napisati .Neka svi citaju. A objesiti ih za noge da ih zive cukaju vrane. To nisu ljudi .To su bolesni monstrumi.
  • Generic placeholder image
    Citalac 03.01.2024. 22:35
    Hocemo kompletno ime I prezime "sarajke" I "policajca" a ne samo inicijale.
Povezane vijesti
Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC
Obilježavanje 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA Obilježavanje 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    6h 12m
    8
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    21h 42m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    20h 56m
    0
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    21h 13m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    8h 43m
    0