Сарајка оптужена да је наводила дјевојчицу на проституцију у Бањалуци

03.01.2024. 17:49
2
ИЗВОР: glassrpske.com

Сарајка Е. В. која је малољетницу подводила на проституисање у апартману на подручју Бањалуке и у другим мјестима, завршила је на оптуженичкој клупи, док је бањалучки полицајац којeг терете да је полно злоупотребљавао жртву још под истрагом, потврђено је "Гласу Српске".

Бањалучко Окружно тужилаштво оптужило је Е.В. за кривично дјело навођење дјетета на проституцију, а потврдио је Основни суд у Бањалуци.

- Предмет против осумњиченог З.П. је у фази је истраге због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења у стицају са кривичним дјелом полна злоупотреба дјетета старијег од 15 година. Против Е.В. која се терети за навођење дјетета на проституцију у току је судски поступак - рекли су "Гласу Српске" у Тужилаштву.

Детаљи оптужнице против Е.В. нису саопштени због заштите малољетне жртве. Она и полицајац З.П. ухапшени су прошле године у јулу у акцији Бањалучке полиције због полне злоупотребе дјетета.

Према ранијим информацијама из истраге полицајац је од Е.В. тражио да на име закупнине апартмана да новац Д.М. Он је у више наврата у периоду од  18. до 25. јула контактирао Е.В. и тражио да плати закуп.

Према непотврђеним информацијама управо у том апартману, сад већ оптужена Сарајка, подводила је другим мушкарцима дјевојчицу и од њих за то узимала новац. Наводно постоје информације да је и осумњичени полицајац имао односе са малољетницом, али то се још истражује.

Приликом хапшења осумњичених постојале су информације да је Е.В. малољетницу довела у Бањалуку с подручја Сарајева како би се дјевојчица пружала сексуалне услуге за новац који би јој она узимала.

Полиција је приликом хапшења поменутог двојца на више локације у Бањалуци  претресла стамбене и друге просторије које су користили и пронашла одређене предмете који ће бити доказ на суду. Након овог случаја полицајац З.П. је суспендован из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

КАЗНЕ

Уколико се докаже кривица Сарајку Е.В. чека вишегодишња казна затвора. Кривични Законик Републике Српске за навођење дјетета на проституцију предвиђа казну од једне до осам година затвора.

Полицајац З.П. суочава се са тежом казном уколико се докаже његова кривица за оно што му стављају на терет. Кривични законик РС за злоупотребу службеног положаја или овлаштења предвиђа од једне до 10 односно од двије до 12 година, а за полну злоупотреба дјетета старијег од петнаест година од двије до осам година.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Nada 09.03.2024. 11:43
  Koga vi stitite. To treba puno ime I prezime velikim slovima napisati .Neka svi citaju. A objesiti ih za noge da ih zive cukaju vrane. To nisu ljudi .To su bolesni monstrumi.
 • Generic placeholder image
  Citalac 03.01.2024. 22:35
  Hocemo kompletno ime I prezime "sarajke" I "policajca" a ne samo inicijale.
Повезане вијести
Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем "Црвене звезде" Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем "Црвене звезде"
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Најчитаније
 • Отворено Народно позориште Источно Сарајево (ФОТО)
  23h 56m
  13
 • Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем "Црвене звезде"
  9h 41m
  37
 • Годишњица убиства Зорице Дивчић
  12h 37m
  1
 • "Вукови са Дрине" - најелитнија јединица Војске Републике Српске
  13h 5m
  14
 • Изнуда у Источном Новом Сарајеву, лице оштећено за 350 КМ
  11h 21m
  0