Sarina mala umjetnička djela stigla i do Kolorada

16.11.2022. 10:40
0
IZVOR: srna.rs

Diplomirani inženjer poljoprivrede Sara Gavrilović sa Pala u slobodno vrijeme stvara umjetnička djela od eksera i konaca na drvenoj podlozi tehnikom "string art", koja su stigla čak i do Kolorada.

Gavrilovićeva priča za Srnu da je potrebna čvrsta podloga i ekseri kako bi se dobio željeni oblik, a zatim se popunjava koncem u raznim bojama.

Po želji kupaca ona dodaje LED sijalice, naljepnice, štipaljke, saten, fotografije.

Slika

Foto: srna.rs

Prema njenim riječima, vrijeme izrade je najmanje četiri časa. Osim materijala potrebno je mnogo strpljenja i pažnje za izradu rada.

Gavirilovićeva kaže da su njeni radovi najčešće u dimenzijama 24 sa 30 centimetara, ali da mogu biti i drugačije, te da su oblici ostvarenja različiti.

Ona kaže da je radove počela praviti prije dvije godine i da ih do sada ima više od 100.

Sara često radi po narudžbi, gdje kupac pošalje prijedlog ili objasni šta želi, a onda zajedno dolaze do najboljeg rješenja.

- Najviše volim da radim nešto novo i kada kupci imaju svoje ideje. Osim po želji, često i svoje ideje pretvaram u djelo. Inspiraciju nalazim na internetu, likovima iz filmova, serija ili nešto drugo što je u tom trenutku aktuelno - priča Gavrilovićeva.

Ona kaže da joj je najdraža tema "Mali princ", jer mnogo voli ovu knjigu.

Slika

Foto: srna.rs

Za Saru najzahtjevniji rad do sad jeste motorista, većih dimenzija, u koji je potrošeno blizu 500 grama eksera i više od 250 metara konca.

S obzirom na to da je "string art" tehnikom moguće uraditi bilo koji motiv, Sara kaže da njene radove naručuju i dobijaju na poklon sve generacije, za sve životne prilike.

Sari pravljenje radova nije primarno zanimanje jer je zaposlena u struci, već hobi u slobodno vrijeme.

- Mnogi radovi kriju simboliku iza sebe, koja je poznata meni i kupcu, pa je lijep osjećaj biti dio te priče. Često mi kupci šalju fotografije i traže izradu portreta, međutim još uvijek ne radim tu vrstu narudžbe - naglašava Gavrilovićeva.

Sara je radove poslala u gradove širom BiH, ali isto tako i preko granice u Njemačku, Sloveniju, Austriju, Kinu, Sjevernu Makedoniju, Englesku, pa čak i do Kolorada.

Svi zainteresovani Sarine proizvode mogu pogledati na "Instagram" profilu /s_string_art/.

Komentari 0
Povezane vijesti
Potvrđena optužnica protiv dva muškarca zbog nanošenja tjelesnih povreda u Palama Potvrđena optužnica protiv dva muškarca zbog nanošenja tjelesnih povreda u Palama
Počinju "Dani ruskog filma za djecu" u Palama Počinju "Dani ruskog filma za djecu" u Palama
Tokom jednočasovne obustave saobraćaja mališani kredama crtali po putu (FOTO) Tokom jednočasovne obustave saobraćaja mališani kredama crtali po putu (FOTO)
Najčitanije
 • "Dani tikve" okupili veliki broj izlagača i posjetilaca (FOTO)
  9h 54m
  0
 • Najveću tikvu uzgojila Bojana Milanović iz Prijepolja
  9h 28m
  0
 • Aktivan humanitarni broj 17092 za našu Magdalenu!
  14h 11m
  0
 • Svete mučenice Vera, Nada i Ljubav i majka im Sofija
  15h 28m
  0
 • Tijela trojice Srba ubijenih u Banjskoj predata porodicama
  9h 20m
  1