Сарина мала умјетничка дјела стигла и до Колорада

16.11.2022. 10:40
0
ИЗВОР: srna.rs

Дипломирани инжењер пољопривреде Сара Гавриловић са Пала у слободно вријеме ствара умјетничка дјела од ексера и конаца на дрвеној подлози техником "стринг арт", која су стигла чак и до Колорада.

Гавриловићева прича за Срну да је потребна чврста подлога и ексери како би се добио жељени облик, а затим се попуњава концем у разним бојама.

По жељи купаца она додаје ЛЕД сијалице, наљепнице, штипаљке, сатен, фотографије.

Слика

Фото: srna.rs

Према њеним ријечима, вријеме израде је најмање четири часа. Осим материјала потребно је много стрпљења и пажње за израду рада.

Гавириловићева каже да су њени радови најчешће у димензијама 24 са 30 центиметара, али да могу бити и другачије, те да су облици остварења различити.

Она каже да је радове почела правити прије двије године и да их до сада има више од 100.

Сара често ради по наруџби, гдје купац пошаље приједлог или објасни шта жели, а онда заједно долазе до најбољег рјешења.

- Највише волим да радим нешто ново и када купци имају своје идеје. Осим по жељи, често и своје идеје претварам у дјело. Инспирацију налазим на интернету, ликовима из филмова, серија или нешто друго што је у том тренутку актуелно - прича Гавриловићева.

Она каже да јој је најдража тема "Мали принц", јер много воли ову књигу.

Слика

Фото: srna.rs

За Сару најзахтјевнији рад до сад јесте моториста, већих димензија, у који је потрошено близу 500 грама ексера и више од 250 метара конца.

С обзиром на то да је "стринг арт" техником могуће урадити било који мотив, Сара каже да њене радове наручују и добијају на поклон све генерације, за све животне прилике.

Сари прављење радова није примарно занимање јер је запослена у струци, већ хоби у слободно вријеме.

- Многи радови крију симболику иза себе, која је позната мени и купцу, па је лијеп осјећај бити дио те приче. Често ми купци шаљу фотографије и траже израду портрета, међутим још увијек не радим ту врсту наруџбе - наглашава Гавриловићева.

Сара је радове послала у градове широм БиХ, али исто тако и преко границе у Њемачку, Словенију, Аустрију, Кину, Сјеверну Македонију, Енглеску, па чак и до Колорада.

Сви заинтересовани Сарине производе могу погледати на "Инстаграм" профилу /s_string_art/.

Коментари 0
Повезане вијести
Вечерас у Палама хуманитарни Светосавски бал Вечерас у Палама хуманитарни Светосавски бал
Изгорјела кућа породице Тодоровић у Палама, покренуте хуманитарне акције Изгорјела кућа породице Тодоровић у Палама, покренуте хуманитарне акције
Прикупљене 62 дозе крви у Палама Прикупљене 62 дозе крви у Палама
Најчитаније
 • Преминуо Сретен Срето Петронић
  4h 17m
  1
 • Прича о чича Срету Петронићу из Пала и његовој Хелени
  4h 20m
  0
 • "Краљица џепароша" поново у акцији
  11h 3m
  3
 • Упозорење: Снажан циклон иде према региону, очекује се јако невријеме
  5h 29m
  0
 • Земљотрес јачине 2,8 степена на подручју Сарајева
  10h 2m
  0