Šarović Dodiku: Ti si predao jasenovačku građu

01.06.2020. 14:40
0
IZVOR: Katera

Predaja jasenovačke građe i izbjegavanja osude ustaškog pokreta i blajburške mise su velike izdaje prema srpskom narodu i šta god da učinili Milorad Dodik i SNSD ne mogu se opravdati, kazao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Šarović je rekao da je suština zakazivanje posebne sjednice NS Republike Srpske, na kojoj se razmatra informacija o „Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta“, pokušaj SNSD-a da pravda svoje istorijske greške, među kojima je i činjenica da nisu podržali rezoluciju kojom se osuđuje održavanje blajburške mise u Sarajevu.

Šarović  je u obraćanju poručio Dodiku da mu opozicija nikada neće prestati spočitavati izdaju koju je počinio prema srpskom narodu.

- Vi članu Predsjedništva BiH ste to uradili i ne možete se opravdati jer je to istorijska greška. Mi smo Rezoluciju podržali zato što osuđujemo identifikaciju Sarajeva sa Blajburgom. Vi ste na pogrešnoj strani i niste imali snage da se oduprete tome radi nekih vaših prijatelja i radi osude predaje jasenovačke građe koja je navedena u rezoluciji - zaključio je Šarović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    12h 42m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    12h 56m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    15h 13m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    12h 48m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    5h 3m
    0