Šarović: Ovaj Savjet ministara ne može preživjeti 2021. godinu

11.01.2021. 21:02
0
IZVOR: Klix.ba

Mirko Šarović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Srpske demokratske stranke, izjavio je da ovaj Savjet ministara BiH ne može preživjeti 2021. godinu.

- Ovo je tek početak procesa smjene Savjeta ministara BiH i vjerovatno ćemo se nagledati pokušaja smjene -  kazao je Šarović, dodavši da je vlast kritikovala aktuelni saziv više nego opozicija.

Napominje kako dvije trećine Parlamenta jesu za smjenu i da to nije sporno na bilo koji način, ali da čekaju neki drugi trenutak.

- Smatram da će biti uskraćeno povjerenje aktuelnom sazivu jer se stvara većina koja to može... Vjerujem da ovaj Savjet ministara ne može da gradi ništa u ovoj zemlji, može samo da joj smeta – rekao je Šarović.

Prema njegovim riječima, Zoran Tegeltija je najgori predsjedavajući Savjeta ministara koji se ikad pojavio u ovoj zemlji.

Na pitanje novinara kako gleda na SDA-ovu podršku aktuelnom sazivu Savjeta ministara, Šarović je kazao da kalkulišu.

- Treba imati u vidu konstelaciju odnosa u Domu naroda i druge razloge. Oni su rekli da ovaj saziv ne valja i da ga treba mijenjati - rekao je Šarović.

Upitan šta su SDS i PDP dogovorili u Lukavici sa DNS-om, Šarović kaže da je Nenad Nešić peti poslanik koji je pristupio Klubu SDS-a i PDP-a.

- Nešić je tako i glasao. On je već ranije opozicija u RS-u. Gradićemo neke zajedničke stvari, postoje stvari oko kojih možemo da se dogovaramo - zaključio je Šarović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Usvojen prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa Usvojen prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa
Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva
Savjet ministara će proglasiti Dan žalosti u cijeloj BiH Savjet ministara će proglasiti Dan žalosti u cijeloj BiH
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    7h 46m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    8h 30m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    12h 35m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    12h 39m
    2
  • Na aerodromu otkrivena vreća sa zmijama u pantalonama putnika
    22h 50m
    0