Šarović: Podržaćemo vraćanje prenesenih nadležnosti na Srpsku

16.10.2021. 21:40
0
IZVOR: SRNA

Srpska demokratska stranka podržaće vraćanje prenesenih nadležnosti sa nivoa BiH na Republiku Srpsku, izjavio je predsjednik stranke Mirko Šarović.

Šarović je naveo i da će se SDS odazvati i iznijeti svoj stav o veoma važnim pitanjima koja će biti tema posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, SDS se zalaže za izvorni Dejton i uvijek će se zalagati za to da sve nadležnosti koje su prenesene na nivo BiH treba da u adekvatnoj proceduri budu vraćene pod okrilje Republike Srpske.

- Mi jesmo za izvorni Dejton i sve inicijative treba da se sprovedu na miran način - rekao je Šarović nakon današnje sjednice Glavnog odbora SDS-a u Istočnom Sarajevu.

Komentarišući najave nekih tužilaca da bude formiran predmet u Tužilaštvu BiH protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Šarović je rekao da su inicijative o vraćanju nadležnosti potpuno legitimne i da je legitimno da neko iz Srpske pokrene inicijativu da se te nadležnosti vrate.

- Ne vidim zašto bi neko zbog toga mogao krivično da odgovara - dodao je Šarović i naglasio da bi koalicioni partneri trebalo da se dogovore o vraćanju nadležnosti i da će SDS glasati za njihovo vraćanje jer je taj stav ustavan i zakonit.

Šarović je rekao i da je stav SDS-a da opozicija na vanrednim izborima za gradonačelnika Prijedora ima zajedničkog kandidata i da će narednih dana inicirati sastanak sa liderima opozicionih stranaka da bi pokrenuli aktivnosti za te izbore.

Svaki poziv na rat treba da bude najstrože sankcionisan

 

Lider SDS-a Mirko Šarović izjavio je da najstrože treba sankcionisati svaki poziv na rat bez obzira od koga dolazio.

- Treba da bude sankcionisan pa ma ko bio, bez obzira da li je riječ o nekome iz Frankfurta ili bilo kog drugog mjesta. Nije bitno ime i da li je iz ovog ili onog naroda, treba da bude sankcionisan - rekao je Šarović osvrćući se na objave konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića koji je putem "Tvitera" pozivao na rat i džihad.

Šarović je dodao da su jedan ljudski život i sloboda svakog čovjeka najznačajniji i da ništa nije vrijedno kao sloboda i mir.

On je ocijenio da je atmosfera i situacija u BiH vrlo loša. "Mir i stabilnost ove zemlje je najvažnija", poručio je Šarović.

- Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber - napisao je Atović na "Tviteru", pa kasnije ugasio nalog.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva
Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji Šarović: Godišnjicu Dejtonskog sporazuma dočekujemo u nikad goroj situaciji
Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    8h 17m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    5h 28m
    5
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    21h 14m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    19h 36m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    21h 50m
    3