Šarović: Predložene hitne mjere za pomoć ekonomiji

21.04.2020. 13:12
1
IZVOR: Katera

Srpska demokratska stranka zajedno sa PDP-om i poslanicima iz drugih političkih stranaka, danas je i formalno pokrenula inicijativu za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH, na kojoj bi se po hitnoj proceduri, razmatrala zakonska rješenja, kojim bi se u ovako specifičnoj i teškoj situaciji izazvanom pandemijom korona virusa, rasteretila privreda, pokrenule i olakšale privredne aktivnosti za vrijeme i poslije pandemije – rekao je danas Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

- Po našem mišljenju preduzimanje hitnih mjera je neophodno i nužno kako bi se pokrenule privredne aktivnosti i zaustavio dramatičan gubitak radnih mjesta. U proceduri bi se, ukoliko se steknu uslovi za održavanje sjednice, našli:

- Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatnu vrijednost,

- Prijedlog zakona o vanrednim mjerama štednje u institucijama Bosne i Hercegovine usred COVID-19 pandemije,

- Prijedlog zakona o dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini – kazao je Šarović.

On je ponovio da su svi navedeni prijedlozi upućeni u proceduru s ciljem saniranja zdravstvenih, ekonomskih i društvenih posljedica izazvanih pandemijom virusa korona.

- Naime, bez obzira na brojne posljedice pandemije Predstavnički dom Parlamenta BiH nije održao niti jednu sjednicu duže od mjesec dana a naredna predložena sjednica tiče se samo određenih poslovničkih izmjena – rekao je Šarović i dodao:

- Ovo je samo početak aktivnosti Srpske demokratske stranke, sa drugim partnerskim strankama, na predlaganju mjera koje su suštinski važne za spašavanje, pomoć i podizanje ugrožene ekonomije. 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Miki 21.04.2020. 14:55
    ma bravo spasitelji nasi...steta sto samo presjediste 5 godina u svom mandatu a sad odjednom briga za ekonomiju i narod.
Povezane vijesti
Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva
Koje su prednosti solarnih panela na krovu kuće Koje su prednosti solarnih panela na krovu kuće
Prognoze ekonomista za 2024: Većina problema prelila se u ovu godinu Prognoze ekonomista za 2024: Većina problema prelila se u ovu godinu
Najčitanije
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    5h 16m
    5
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    3h 7m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    5h 6m
    0
  • Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice
    17h 29m
    0
  • Kamioni sa snimkom o zlostavljanju Srba na KiM krstare ulicama Njujorka (VIDEO)
    16h 48m
    7