Шаровић: Предложене хитне мјере за помоћ економији

21.04.2020. 13:12
1
ИЗВОР: Катера

Српска демократска странка заједно са ПДП-ом и посланицима из других политичких странака, данас је и формално покренула иницијативу за сазивање хитне сједнице Представничког дома Парламента БиХ, на којој би се по хитној процедури, разматрала законска рјешења, којим би се у овако специфичној и тешкој ситуацији изазваном пандемијом корона вируса, растеретила привреда, покренуле и олакшале привредне активности за вријеме и послије пандемије – рекао је данас Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке.

- По нашем мишљењу предузимање хитних мјера је неопходно и нужно како би се покренуле привредне активности и зауставио драматичан губитак радних мјеста. У процедури би се, уколико се стекну услови за одржавање сједнице, нашли:

- Приједлог закона о допуни Закона о порезу на додатну вриједност,

- Приједлог закона о ванредним мјерама штедње у институцијама Босне и Херцеговине усред COVID-19 пандемије,

- Приједлог закона о допуни Закона о акцизама у Босни и Херцеговини – казао је Шаровић.

Он је поновио да су сви наведени приједлози упућени у процедуру с циљем санирања здравствених, економских и друштвених посљедица изазваних пандемијом вируса корона.

- Наиме, без обзира на бројне посљедице пандемије Представнички дом Парламента БиХ није одржао нити једну сједницу дуже од мјесец дана а наредна предложена сједница тиче се само одређених пословничких измјена – рекао је Шаровић и додао:

- Ово је само почетак активности Српске демократске странке, са другим партнерским странкама, на предлагању мјера које су суштински важне за спашавање, помоћ и подизање угрожене економије. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Miki 21.04.2020. 14:55
    ma bravo spasitelji nasi...steta sto samo presjediste 5 godina u svom mandatu a sad odjednom briga za ekonomiju i narod.
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Које су предности соларних панела на крову куће Које су предности соларних панела на крову куће
Прогнозе економиста за 2024: Већина проблема прелила се у ову годину Прогнозе економиста за 2024: Већина проблема прелила се у ову годину
Најчитаније
  • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
    3h 6m
    5
  • Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
    22h 17m
    0
  • Све здравствене користи кестена
    2h 56m
    0
  • Метеоролози објавили какво нас вријеме чека ове седмице
    15h 19m
    0
  • Пале: На хуманитарној вечери за Милана Маџгаља прикупљено 10.000 КМ
    20h 8m
    0