Šarović sa ambasadorom Sakamotom: Ključ napretka je u reformama

30.09.2020. 10:32
0
IZVOR: Katera

Šef kluba poslanika SDS-PDP u Predstavničkom domu BiH i predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović razgovarao je danas, o ekonoskom stanju BiH, sa ambasadorom Japana u BiH.

Na sastanku je naglašen značaj ulaganja Japana u Bosnu i Hercegovinu i podrške japanskih razvojnih agencija kroz brojne projekte koji imaju pozitivan uticaj na života građana.

Govoreći o potrebi ubrzanijeg napretka Bosne i Hercegovine, Šarović je posebno istakao da je ključ napretka cijele zemlje u najbitnijim reformama i stvaranju povoljnog ambijenta za poslovanje i strane investicije, što između ostalog uključuje i usvajanje neophodnih zakona u Parlamentu BiH.

Ambasador Sakamoto najavio je da će Japan i u narednom periodu nastaviti pomagati BiH u različitim segmentima, što osim ekonomije uključuje i obrazovanje, zdravstvo, kulturu deminiranje, kao i u druge oblasti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
Od oktobra nove cijene kafe Od oktobra nove cijene kafe
U avgustu cijene više za 0,5 odsto, godišnja inflacija 1,3 odsto U avgustu cijene više za 0,5 odsto, godišnja inflacija 1,3 odsto
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    18h 54m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    15h 26m
    0
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    7h 57m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    9h 47m
    3
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    20h 24m
    1