Šarović: Vrijeme je za alarm! Ozbiljni propusti napravljeni

04.05.2020. 14:15
2
IZVOR: Katera

Vrijeme je za alarm! Dok većina svijeta izlazi iz pandemije kod nas se bilježe rekordne brojke kada je u pitanju broj zaraženih. Očito je da su napravljeni neki ozbiljni propusti i  mislim da treba hitno reagovati – istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke. 

- Očito kriv je sistem koji je zakazao sa svojom organizacijom, mjerama i obezbjeđenjem potrebnih sredstava. Tolike godine zanemarivanja zdravstvenog sektora, ne mogu se riješiti jednokratnom pomoći zdravstvenim radnicima. Krivicu ni pod kojim slučajem ne treba skrivljivati na medicinske radnike niti na građane – kazao je Šarović.

Predsjednik SDS-a je ponovio da je krajnje vrijeme je da se ukine vanredno stanje, koje nije dalo nikakve rezultate, već je samo poslužilo da se provedu neke ranije zamišljene javne nabavke.

- Velika greška je i nabavka pokretne bolnice koja ničemu ne služi a doći će vrijeme da se i o tome ozbiljno porazgovara – rekao je Šarović i dodao:

- Ukidanjem vanrednog stanja neophodno je obezbijediti i rad Narodne skupštine Republike Srpske koja je u ovom periodu marginalizovana a javna izgovorena riječ i kritička riječ mora doći do izražaja. Poslanici moraju da budu dio rješenja. Vidi se da političari vlasti poslednjih dana ušutili i da ih nema nigdje – pojasnio je Šarović.

Šarović je naglasio da je ovo trenutak kada se treba izaći iz vanrednog stanja i položiti račune građanima.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Miloš 04.05.2020. 17:15
    Pametan covjek koji ce im djavo vanredno stanje,kad ništa nisu uradili da valja,sem lopovisanja ko i dosad. Pustite narod da radi,i dosad je bilo virusa al ovo je "POSEBAN".
  • Generic placeholder image
    gago 04.05.2020. 14:50
    Evo "patriote i stručnjaka" za sve i svja;samo srpski narod ne valja jer neće da glasa za njega i njegovu proživkovićevu stranku!
Povezane vijesti
Uručene nagrade "Zlatna sova" i "Sovica" Uručene nagrade "Zlatna sova" i "Sovica"
Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    7h 22m
    0
  • Slani mafini
    16h 43m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    18h 38m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    16h 32m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    11h 1m
    3