Шаровић: Вријеме је за аларм! Озбиљни пропусти направљени

04.05.2020. 14:15
2
ИЗВОР: Катера

Вријеме је за аларм! Док већина свијета излази из пандемије код нас се биљеже рекордне бројке када је у питању број заражених. Очито је да су направљени неки озбиљни пропусти и  мислим да треба хитно реаговати – истакао је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке. 

- Очито крив је систем који је заказао са својом организацијом, мјерама и обезбјеђењем потребних средстава. Толике године занемаривања здравственог сектора, не могу се ријешити једнократном помоћи здравственим радницима. Кривицу ни под којим случајем не треба скривљивати на медицинске раднике нити на грађане – казао је Шаровић.

Предсједник СДС-а је поновио да је крајње вријеме је да се укине ванредно стање, које није дало никакве резултате, већ је само послужило да се проведу неке раније замишљене јавне набавке.

- Велика грешка је и набавка покретне болнице која ничему не служи а доћи ће вријеме да се и о томе озбиљно поразговара – рекао је Шаровић и додао:

- Укидањем ванредног стања неопходно је обезбиједити и рад Народне скупштине Републике Српске која је у овом периоду маргинализована а јавна изговорена ријеч и критичка ријеч мора доћи до изражаја. Посланици морају да буду дио рјешења. Види се да политичари власти последњих дана ушутили и да их нема нигдје – појаснио је Шаровић.

Шаровић је нагласио да је ово тренутак када се треба изаћи из ванредног стања и положити рачуне грађанима.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Miloš 04.05.2020. 17:15
    Pametan covjek koji ce im djavo vanredno stanje,kad ništa nisu uradili da valja,sem lopovisanja ko i dosad. Pustite narod da radi,i dosad je bilo virusa al ovo je "POSEBAN".
  • Generic placeholder image
    gago 04.05.2020. 14:50
    Evo "patriote i stručnjaka" za sve i svja;samo srpski narod ne valja jer neće da glasa za njega i njegovu proživkovićevu stranku!
Повезане вијести
Уручене награде "Златна сова" и "Совица" Уручене награде "Златна сова" и "Совица"
Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 20m
    0
  • Слани мафини
    13h 41m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 36m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 30m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 59m
    2