Saša Brezo pobjednik takmičenja „Kineski most"

01.06.2022. 17:46
0
IZVOR: srna.rs

Saša Brezo, student na Studijskom programu kineski i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu na Palama Univerziteta u Istočnom Sarajevu, pobjednik je preliminarnog takmičenja iz kineskog jezika i kulture Kineski most" i predstavljaće BiH na svjetskom takmičenju u Kini.

Drugo mjesto na ovom takmičenju, koje je danas održano u Kulturnom centru na Palama, osvojila je Lamija Hajrović, a treće Ana Simić, saopšteno je iz Ambasade Kine u BiH.

U saopštenju se navodi da je na takmičenju, koje je organizovano u dva dijela, učestvovalo 12 takmičara, a svi su studenti Studijskog programa kineski i engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta na Palama.

- U prvom dijelu takmičari su pokazali svoje govorne sposobnosti, a u drugom dijelu takmičili su se u umjetničkoj sferi - pojašnjeno je u saopštenju.

Žiri su činili profesori sa Konfucijevog instituta u Banjaluci i Sarajevu, profesori sa Univerziteta u Mostaru, novinari agencije Sinhua i predstavnici Ambasade.

Kineski most" je najveće svjetsko takmičenje u poznavanju kineskog jezika, kulture i tradicije, finale se održava od 2001. godine u Kini, a predstavnici BiH imaće priliku da predstave svoju zemlju u avgustu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine
Konkurs za upis studenata 12. juna Konkurs za upis studenata 12. juna
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    9h 30m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    9h 35m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    10h 27m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    22h 57m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    10h 41m
    0