Sastanak na Trebeviću – unapređenje turizma, poljoprivrede i ekologije

20.07.2020. 15:43
4
IZVOR: Filter

Unapređenje turizma, poljoprivrede i ekologije. To su tri glavne teme o kojima su danas na Brusu razgovarali Bojo Gašanović, načelnik opštine Istočni Stari Grad i Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Najvažniji projekti, koji su u pripremi, su pijaca na Trebeviću i poslovna zona u Bulozima.

- Informisao sam načelnika Gašanovića da će ovih dana biti promovisan projekat vrijedan 34 miliona KM, koje će plasirati UNDP i EU i za koji će moći da se kandiduju određeni projekti za razvoj poljoprivrede i stočarstva sa područja ove lokalne zajednice - poručio je Košarac.

- USAID planira da obezbijedi sredstva za razvoj turizma od oko 20 miliona KM u narednih pet godina, tako da bi Istočni Stari Grad trebalo da se pripremi i za ovaj projekat - poručuje Košarac.

- Ono što me posebno raduje, a to je i politika koju lično zagovaram, jeste činjenica da se ovdje turizam posmatra kroz, poljoprivredu, ekologiju i naravno, zaštitu domaće proizvodnje - naglašava Košarac.

- Istočni Stari Grad kao ruralna opština sigurno može da se razvija u sektoru poljoprivrede i u vezi sa tim smo razgovarali i o izgradnji pijace na Brusu, tako da mali, individualni proizvođači mogu sve što proizvedu plasirati ovdje na pijaci na Trebeviću - rekao je Bojo Gašanović.

Sagovornici su zaključili da je upravo Trebević, kao jedna od najvažnijih turističkih destinacija Istočnog Sarajeva, mjesto na kome treba ulagati u razvoj novih sadržaja.
 
Sastanku je prisustvovao i Aco Stanišić, direktor „Elektrodistribucije“ Pale. Naveo je da svi planirani projekti na Brusu i Bulozima zahtijevaju adekvatnu infrastrukturu. Cilj je kvalitetno snabdijevanje električnom energijom, što se posebno odnosi na planove razvoja poslovne zone na lokaciji Buloga.

Neophodno je, najavljuje, obnoviti postojeću mrežu te uraditi novu, što će biti u planu „Elektrodistribucije“.

 

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    No Name 27.07.2020. 07:58
    Sve lopov do lopova
  • Generic placeholder image
    Djomla 21.07.2020. 09:50
    Pa vi ne volite amere. A njihove pere volite...
  • Generic placeholder image
    Istina 20.07.2020. 17:30
    Dali vam je bila jedna od tema IZGRADNJA VIKEND NASELJA na Brusu koji cekamo tolike godine ???? Izbori su veoma blizu ,... Pozurita " OBECAJTE " nesto dok nebude kasno !!!!

    LP
  • Generic placeholder image
    Vex 20.07.2020. 15:51
    Zar nije poljoprivreda, pa i turizam u nadležnosti entiteta? Otkud ministar iz SM da obećava bilo šta u toj oblesti. Treba upaliti sve alarme: PRENOS NADLEŽNOSTI!!!!
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    20h 24m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    21h 35m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    23h 1m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    23h 6m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    3h 15m
    0