Šeranić: Dozvoljeno kretanje vikendom između gradova i opština

08.05.2020. 15:46
3
IZVOR: srpskainfo

Ministar zdravlja Republike Srpske, Alen Šeranić, naglasio je da će tokom vikenda građani moći da se kreću između gradova i opština u Republici Srpskoj.

– Nošenje maske je obavezno bez obzira na to da li ste sami u šetnji napolju ili ne – precizirao je Šeranić i dodao da je danas štab razmatrao zaključak po pitanju dolaska stranaca iz poslovne zajednice u BiH, i definisano je šta treba da podrazumijeva taj dolazak.

– Omogućili bismo određenu poslovnu djelatnost na ovaj način, nakon odluke Savjeta ministara BiH – naveo je Šeranić nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Usaglašena je, navodi, nabavka brzih antigenskih testova, što je preliminarni test koji se radi. Zadužen je Institut da obavi ovu nabavku.

Razgovarali smo i o obavljanju dezinfekcije u poslovnim subjektima i kod preduzetnika i oni treba da se vode upustvom Instituta za javno zdravstvo – naglasio je Šeranić.

 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Seka batina 11.05.2020. 10:21
    Ja sam kup'la dvjesta hiljada testisa za troduple pare, kupla sam 200 hiljada maski od 5 maraka za 45 maraka. Prodacu vam i haspiratore koji su u stvari nargilica-pa malo "posolite po žaru" i nece vam smetati ni snsd ni sto para nemate!
  • Generic placeholder image
    Goran 08.05.2020. 23:13
    Pustajte granice ukidaj to smece na granicama ne glumite papu vi nekog pod hitno sa Srbijom ukinut sve ne cirkuzat vise .Koste vi da drzite varedno stanje vi najpametni ludaci
  • Generic placeholder image
    Boss 08.05.2020. 16:59
    Odradice Bato i Seka nabavku testova.
Povezane vijesti
Skakavac: Ministar Šeranić iznio neistine, postoji sva dokumentacija za Miloševo liječenje Skakavac: Ministar Šeranić iznio neistine, postoji sva dokumentacija za Miloševo liječenje
Šeranić najavio nove mjere zbog korone Šeranić najavio nove mjere zbog korone
Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    17h 53m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    15h 55m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    14h 53m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    14h 48m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    13h 56m
    1