Шеранић: Дозвољено кретање викендом између градова и општина

08.05.2020. 15:46
3
ИЗВОР: srpskainfo

Министар здравља Републике Српске, Ален Шеранић, нагласио је да ће током викенда грађани моћи да се крећу између градова и општина у Републици Српској.

– Ношење маске је обавезно без обзира на то да ли сте сами у шетњи напољу или не – прецизирао је Шеранић и додао да је данас штаб разматрао закључак по питању доласка странаца из пословне заједнице у БиХ, и дефинисано је шта треба да подразумијева тај долазак.

– Омогућили бисмо одређену пословну дјелатност на овај начин, након одлуке Савјета министара БиХ – навео је Шеранић након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

Усаглашена је, наводи, набавка брзих антигенских тестова, што је прелиминарни тест који се ради. Задужен је Институт да обави ову набавку.

Разговарали смо и о обављању дезинфекције у пословним субјектима и код предузетника и они треба да се воде упуством Института за јавно здравство – нагласио је Шеранић.

 

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Seka batina 11.05.2020. 10:21
    Ja sam kup'la dvjesta hiljada testisa za troduple pare, kupla sam 200 hiljada maski od 5 maraka za 45 maraka. Prodacu vam i haspiratore koji su u stvari nargilica-pa malo "posolite po žaru" i nece vam smetati ni snsd ni sto para nemate!
  • Generic placeholder image
    Goran 08.05.2020. 23:13
    Pustajte granice ukidaj to smece na granicama ne glumite papu vi nekog pod hitno sa Srbijom ukinut sve ne cirkuzat vise .Koste vi da drzite varedno stanje vi najpametni ludaci
  • Generic placeholder image
    Boss 08.05.2020. 16:59
    Odradice Bato i Seka nabavku testova.
Повезане вијести
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Шеранић најавио нове мјере због короне Шеранић најавио нове мјере због короне
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 55m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    9h 19m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    7h 34m
    11
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    53m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    9h 13m
    0