Sinu poginulog borca potreban novac za operaciju srca

20.12.2020. 17:55
0
IZVOR: BN TV

Pandemija virusa korona ekonomski je ugrozila sve građane Republike Srpske, a u posebno teškom stanju su boračke populacije koje i prije korone nisu imale ekonomsku sigurnost.

Milku Daniloviću iz Istočne Ilidže potrebno je 15 hiljada maraka za operaciju od koje mu zavisi život.

Otac Milka Danilovića, Jevto, poginuo je u julu 1992.godine. Milko je tada imao 12 godina i bio je zdrav dječak. Danas je nažalost situacija drugačija i on je srčani bolesnik kojem život visi o koncu. Milko poslednjih mjeseci više vremena provodi u bolnici nego kod kuće.

Dok je bio zdrav Milko je radio kao građevinski radnik i ,kako kaže, on i majka su od njegove plate i njene penzije pristojno živjeli. Međutim uz srčane probleme Milku je prošle godine dijagnistifikovan i tumor bubrega, koji je morao biti odstanjen. Od tada ne radi jer mu to zdravlje ne dozvoljava. U stvari on je i nakon toga tražio posao ali niko ne želi da rizikuje i zaposli bolesnu osobu. Spas za Milka Danilovića je operacija srca u Beogradu.

- To je za mene užasno skup zahvat - kaže Milko i dodaje da on i majka nemaju 15 hiljada maraka za operaciju.

- Majka se proteklih godina kreditno zaduživala da bi finansirali moje liječenje i sada prima manje od polovine penzije, jer moramo vraćati kredit. Njoj dugujem najveću zahvalost što se bori za moje zdravlje -  ističe Milko.

U pomoć oko prikupljanja sredstava za operaciju Milka Danilovića uključio se i Crveni krst Istočne Ilidže.

Predsjednik Opštinskog odbora Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac kaže da su pokrenuli akciju prikupljanja 15 hiljada maraka za Milkovu operaciju.

- Mi nažalost nemamo pravo ovaj mjesec da pokrenemo humanitarni broj za Milka. Ipak nadam se da će našu akciju podržati građani i privrednici kako bi sakupili neophodna sredstava jer 15 hiljada maraka nije suma koju je nemoguće prikupiti a Milkov život zavisi od toga - ističe Skakavac.

Za Milka Danilovića svaki dan je presudan. Čim prikupi dio od potrebnih 15 hiljada maraka u Beogradu će biti obavljen prvi,od ukupno tri operativna zahvata.

MILKO DANILOVIĆ

Tel: +387 63 202 402

Br.žr. 5557000045558337 NOVA BANKA

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO) U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO)
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    5h 41m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    10h 56m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    22h 15m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    8h 42m
    0
  • Umrla glumica Radmila Živković
    7h 8m
    0