SIPA istražuje moguću aferu: Provjera navoda o nabavci respiratora u Republici Srpskoj

11.06.2020. 14:26
0
IZVOR: srpskainfo.com

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provjerava medijske napise o nabavci respiratora u Republici Srpskoj, potvrdio je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

– Pripadnici SIPA-e vrše provjere informacija koje su mediji objavljivali o nabavci respiratora za zdravstveni sistem Republike Srpske – rekao je Miladinović za Kliks.

Opozicija u Republici Srpskoj je objavila da je za 50 respiratora izdvojeno 7,8 miliona KM, što je tri puta viša cijena.

Prema dokumentima koje je objavio predsjednik PDP Branislav Borenović, Fond zdravstvenog osiguranja potpisao je ugovor sa Medietikom 8. aprila o nabavci 50 respiratora po cijeni od 157.312 KM, ukupno 7,86 miliona KM (sa PDV-om). Uplaćen je avans od šest miliona, a rok isporuke bio 24. april. Respiratori su isporučeni 14. maja, a nabavna cijena je 2,97 miliona KM.

Na ove navode reagovao je Fond zdravstvenog osiguranja iz kojeg su kazali da su respiratori kupljeni po odgovarajućoj cijeni, a izjave opozicije ocijenili su uznemirujućim, netačnim i manipulatorskim.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Mokrom otkrivena plantaža marihuane, dva lica uhapšena U Mokrom otkrivena plantaža marihuane, dva lica uhapšena
U Palama uhapšeno lice u okviru međunarodne akcije U Palama uhapšeno lice u okviru međunarodne akcije
Akcija "Blek taj": Među uhapšenima visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija Akcija "Blek taj": Među uhapšenima visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija
Najčitanije
  • Održan Sabor izvornog pjevanja
    23h 16m
    0
  • Valentina Tereškova, tekstilna radnica i prva žena u svemiru
    7h 55m
    0
  • Obilježena krsna slava hrama u Ćavarinama kod Sokoca (FOTO)
    6h 25m
    0
  • Španci furiozno slomili Hrvatsku
    21h 43m
    0
  • Biće toplije nego što je najavljeno, stižu i tropske noći
    4h 10m
    0