Situacija i dalje nestabilna, uprkos znakovima poboljšanja

19.04.2021. 13:42
1
IZVOR: SRNA

Epidemiološka situacija na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo pokazuje određene znakove poboljšanja, mada je i dalje nestabilna, izjavio je Srni koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.

On je naveo da se dnevno u kovid ambulantu, koja radi u dvije smjene, radi kontrole javi od 40 do 50 pacijenata, te da u posljednje vrijeme nije zabilježeno mnogo težih slučajeva.

- Dnevno jedna do dvije osobe odu u Bolnicu `Srbija` na pregled - naveo je Vasiljević.

Prema njegovim riječima, trenutno je 41 aktivan slučaj, što je znatno manje nego prije 10 do 15 dana kada je ta brojka dosezala i do 116.

- Imamo vjerovatnih slučajeva više od 40 i to je znatno smanjeno jer je bilo više od 100. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 641 osoba i to pokazuje znakove poboljšanja kada je riječ o brojkama, jer smo imali više od 900 osoba pod zdravstvenim nadzorom - naveo je Vasiljević.

On je najavio da će sutra osobe starije od 65 godina biti revakcinisane "sputnjik ve" vakcinom, za šta je obezbijeđeno 50 doza.

- To su osobe koje su prije tri sedmice bile vakcinisane prvom dozom, a revakcinacija počinje u 9.00 časova u prostorijama Matične biblioteke Kulturnog centra - napomenuo je Vasiljević.

On je rekao da za sada nema informacije kada će doći nova pošiljka vakcina da bi bio nastavljen proces imunizacije.

- Spiskove osoba sa više od 65 godina imamo i ažuriramo ih, a apelujemo da se ostali građani javljaju timovima porodične medicine da bi bili planirani za imunizaciju. Čim dođu sljedeće doze vakcina mi ćemo ići prema prioritetnim grupama da nastavimo sa imunizacijom, o čemu će naši građani biti blagovremeno obaviješteni - rekao je Vasiljević. 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Ja 19.04.2021. 15:52
    Ma kako da ne,evo trčim sve
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    17h 0m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    15h 49m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    18h 26m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    18h 31m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    17h 59m
    0