Situacija u trebinjskim školama bezbjedna, uhapšen maloljetnik

15.03.2024. 12:39
0
IZVOR: srna.rs

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa izjavio je danas da je situacija u školama u ovom gradu apsolutno bezbjedna i djeca mogu da ih pohađaju, a nema mjesta bilo kakvoj panici jer nijednog trenutka nije bila ugrožena bezbjednost nijednog djeteta, nakon što je uhapšen maloljetnik iz Bileće osumnjičen za teroristički napad u pokušaju.

  • Drama u Trebinju, maloljetnik prijetio pokoljem u srednjoj školi
    15.03.2024. 10:07

    Policijski službenici PU Trebinje,danas su Republičkom javnom tužilaštvu predali maloljetno lice iz Bileće koje se sumnjiči da je počinilo krivično djelo terorizam. Prema saznanjima ATV, maloljetnik ...

Republika Srpska
Drama u Trebinju, maloljetnik prijetio pokoljem u srednjoj školi

- Apsolutno smo držali stanje bezbjednosti pod kontrolom. Policija je pravovremeno reagovala - rekao je Laketa na konferenciji za novinare.

On je dodao da nije bilo mjesta za realnu opasnost, navodeći da je to maloljetno lice predato na postupanje nadležnom tužilaštvu.

- Bila je objava na `Tik-tok` aplikaciji da se priprema teroristički napad na jednu od srednjih škola u Trebinju i bio je plan u smislu šeme i drugi su dokazi izuzeti. Ne možemo više da govorimo jer je istraga u toku - rekao je Laketa.

On je ponovio da su pripadnici Policijske uprave Trebinje predali Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta maloljetno lice iz Bileće zbog sumnje da je počinilo krivično djelo terorizam u pokušaju, koje je juče uhapšeno.

O saznanjima su, kaže, odmah obavijestili Posebno odjeljenje koje je policijskim službenicima naložilo da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem sprečavanja izvršenja krivičnog djela i otkrivanja i dokumentovanja lica koja učestvuju u njegovom pripremanju.

Laketa je apelovao da roditelji povedu računa o djeci kako pristupaju društvenim mrežama, kako koriste internet i grupne aplikacije i slično.

On je istakao da reakcija policijskih službenika u ovom slučaju govori da su pripadnici MUP-a Republike Srpske opremljeni znanjem i tehnikom da rade na rasvjetljavanju ovakva krivična djela.

- Stanje bezbjednosti na području Hercegovine nije bilo dovedeno u opasnost, ali se mora voditi računa da ovakve stvari ne bi bile podsticaj za neke druge neželjene aktivnosti - rekao je Laketa.

On je dodao da će policija nastaviti u punom kapacitetu da sprovodi sve aktivnosti koje na bilo koji način mogu izazvati uznemirenje javnosti, a posebno koje se tiču djece.

Komentari 0
Povezane vijesti
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    6h 49m
    8
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    22h 19m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    21h 33m
    0
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    21h 50m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    9h 20m
    0