Ситуација у требињским школама безбједна, ухапшен малољетник

15.03.2024. 12:39
0
ИЗВОР: srna.rs

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета изјавио је данас да је ситуација у школама у овом граду апсолутно безбједна и дјеца могу да их похађају, а нема мјеста било каквој паници јер ниједног тренутка није била угрожена безбједност ниједног дјетета, након што је ухапшен малољетник из Билеће осумњичен за терористички напад у покушају.

  • Драма у Требињу, малољетник пријетио покољем у средњој школи
    15.03.2024. 10:07

    Полицијски службеници ПУ Требиње,данас су Републичком јавном тужилаштву предали малољетно лице из Билеће које се сумњичи да је починило кривично дјело тероризам. Према сазнањима АТВ, малољетник ...

Република Српска
Драма у Требињу, малољетник пријетио покољем у средњој школи

- Апсолутно смо држали стање безбједности под контролом. Полиција је правовремено реаговала - рекао је Лакета на конференцији за новинаре.

Он је додао да није било мјеста за реалну опасност, наводећи да је то малољетно лице предато на поступање надлежном тужилаштву.

- Била је објава на `Тик-ток` апликацији да се припрема терористички напад на једну од средњих школа у Требињу и био је план у смислу шеме и други су докази изузети. Не можемо више да говоримо јер је истрага у току - рекао је Лакета.

Он је поновио да су припадници Полицијске управе Требиње предали Републичком јавном тужилаштву, Посебном одјељењу за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминалитета малољетно лице из Билеће због сумње да је починило кривично дјело тероризам у покушају, које је јуче ухапшено.

О сазнањима су, каже, одмах обавијестили Посебно одјељење које је полицијским службеницима наложило да предузму све мјере и радње с циљем спречавања извршења кривичног дјела и откривања и документовања лица која учествују у његовом припремању.

Лакета је апеловао да родитељи поведу рачуна о дјеци како приступају друштвеним мрежама, како користе интернет и групне апликације и слично.

Он је истакао да реакција полицијских службеника у овом случају говори да су припадници МУП-а Републике Српске опремљени знањем и техником да раде на расвјетљавању оваква кривична дјела.

- Стање безбједности на подручју Херцеговине није било доведено у опасност, али се мора водити рачуна да овакве ствари не би биле подстицај за неке друге нежељене активности - рекао је Лакета.

Он је додао да ће полиција наставити у пуном капацитету да спроводи све активности које на било који начин могу изазвати узнемирење јавности, а посебно које се тичу дјеце.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 59m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 8m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 43m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 56m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 10m
    0