Sjećanje na borce Fočanske brigade Vojske Republike Srpske

04.10.2022. 17:41
0
IZVOR: rtrs.tv

U Foči, sjećanje na borce Fočanske brigade Vojske Republike Srpske, koji su prije dvadeset sedam godina poginuli na Treskavici, braneći od neprijatelja kotu Kobiljača.

Pomen kod centralnog spomenika na "vječnu stražu" neustrašivih fočanskih boraca poginulih na platou Treskavice. Tijela neustrašivih srpskih boraca, naknadno su razmijenjena, dok još nisu pronađeni posmrtni ostaci Veljka Ivanovića. Dvadeset sedma je godina od kada Ljubinka Ivanović tuguje za sinom Veljkom. Imao je trideset jednu godinu kada je život dao za Republiku Srpsku.

Traga se i za dijelom posmrtnih ostataka poginulog dvadesetsedmogodišnjeg borca Radoja Radovića. Jedan dio je razmijenjen u maju 1996.godine. U Organizaciji porodica poginulih i zarobljnih boraca kažu da su iz Instituta za nestale osobe u junu izlazili na Treskavicu.

- S obzirom na vremenske uslove nisu mogli adekvatno da izvrše proces traženja, pa se nadamo i mi i oni da će nekad u oktobru i  najavom ljepših dana opet moći da izađu na sam teren Kobiljače. U svakom slučaju sad nema stajanja - rekao je Janko Filipović predsjednik Opštinske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Foča.

Na centralnom spomeniku položeni su vijenci i prislužene svijeće.

Sa izložbe fotografije i komemoracije poručeno je da će sjećanje na "vječnu stražu" sa Treskavice trajno ostati u istoriji srpskog naroda.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske
U nedjelju molitveni pomen sahranjenim na groblju Rezakovina kod Visokog U nedjelju molitveni pomen sahranjenim na groblju Rezakovina kod Visokog
Odata počast srpskim borcima palim na Jasiku Odata počast srpskim borcima palim na Jasiku
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    20h 56m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    18h 58m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    17h 51m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    17h 56m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    16h 59m
    1