Сјећање на борце Фочанске бригаде Војске Републике Српске

04.10.2022. 17:41
0
ИЗВОР: rtrs.tv

У Фочи, сјећање на борце Фочанске бригаде Војске Републике Српске, који су прије двадесет седам година погинули на Трескавици, бранећи од непријатеља коту Кобиљача.

Помен код централног споменика на "вјечну стражу" неустрашивих фочанских бораца погинулих на платоу Трескавице. Тијела неустрашивих српских бораца, накнадно су размијењена, док још нису пронађени посмртни остаци Вељка Ивановића. Двадесет седма је година од када Љубинка Ивановић тугује за сином Вељком. Имао је тридесет једну годину када је живот дао за Републику Српску.

Трага се и за дијелом посмртних остатака погинулог двадесетседмогодишњег борца Радоја Радовића. Један дио је размијењен у мају 1996.године. У Организацији породица погинулих и заробљних бораца кажу да су из Института за нестале особе у јуну излазили на Трескавицу.

- С обзиром на временске услове нису могли адекватно да изврше процес тражења, па се надамо и ми и они да ће некад у октобру и  најавом љепших дана опет моћи да изађу на сам терен Кобиљаче. У сваком случају сад нема стајања - рекао је Јанко Филиповић предсједник Општинске организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Фоча.

На централном споменику положени су вијенци и прислужене свијеће.

Са изложбе фотографије и комеморације поручено је да ће сјећање на "вјечну стражу" са Трескавице трајно остати у историји српског народа.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО) Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
Данас одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу Данас одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу
У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    19h 20m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    8h 33m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    8h 4m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    8h 27m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    23h 24m
    0