Skakavac: Sutra podjela božićnih paketa za oko 150 sugrađana

01.01.2023. 12:55
0
IZVOR: srna.rs

Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža organizovaće sutra podjelu oko 150 božićnih paketa za socijalno ugroženo stanovništvo na području ove lokalne zajednice, izjavio je danas Srni sekretar ove organizacije Ranko Skakavac.

- Želim da se zahvalim svim ljudima dobre volje i institucijama i organizacijama, koji su i ove, kao i proteklih godina, podržali našu akciju - rekao je Skakavac.

On se posebno zahvalio učenicima Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" Istočna Ilidža koji su u proteklih desetak dana volontirali u Tržnom centru "Tropik" i, zahvaljujući solidarnošću građana, sakupljali namirnice i kućne potrepštine za oko 150 porodica, pri čemu je vrijednost pojedinačnog paketa oko 100 KM.

- Zahvalan sam, naravno, i načelniku opštine Istočna Ilidža Marinku Božoviću, koji sve ove godine prati, podržava i pomaže rad Opštinske organizacije Crvenog krsta, a zahvaljujem i partnerskim kompanijama i firmama iz naselja Vojkovići, kao i preduzeću `Robot` - dodao je Skakavac.

On kaže da ilidžanski humanitarci na ovaj način pokušavaju da "gase socijalni požar", ali se i dalje nada da će nadležne institucije i organi Republike Srpske u ovoj godini naći još bolji i efikasniji način pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, ne samo za praznike, nego i tokom cijele godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Istočno Novo Sarajevo: Podijeljeno 280 paketa pomoći povodom Božića Istočno Novo Sarajevo: Podijeljeno 280 paketa pomoći povodom Božića
Podijeljeni božićni paketi za oko 200 sugrađana u Istočnoj Ilidži Podijeljeni božićni paketi za oko 200 sugrađana u Istočnoj Ilidži
U Srpskoj socijalno ugroženo više od 67.000 ljudi U Srpskoj socijalno ugroženo više od 67.000 ljudi
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    6h 31m
    8
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    22h 1m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    21h 15m
    0
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    21h 32m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    9h 2m
    0