Скакавац: Сутра подјела божићних пакета за око 150 суграђана

01.01.2023. 12:55
0
ИЗВОР: srna.rs

Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа организоваће сутра подјелу око 150 божићних пакета за социјално угрожено становништво на подручју ове локалне заједнице, изјавио је данас Срни секретар ове организације Ранко Скакавац.

- Желим да се захвалим свим људима добре воље и институцијама и организацијама, који су и ове, као и протеклих година, подржали нашу акцију - рекао је Скакавац.

Он се посебно захвалио ученицима Основне школе "Петар Петровић Његош" Источна Илиџа који су у протеклих десетак дана волонтирали у Тржном центру "Тропик" и, захваљујући солидарношћу грађана, сакупљали намирнице и кућне потрепштине за око 150 породица, при чему је вриједност појединачног пакета око 100 КМ.

- Захвалан сам, наравно, и начелнику општине Источна Илиџа Маринку Божовићу, који све ове године прати, подржава и помаже рад Општинске организације Црвеног крста, а захваљујем и партнерским компанијама и фирмама из насеља Војковићи, као и предузећу `Робот` - додао је Скакавац.

Он каже да илиџански хуманитарци на овај начин покушавају да "гасе социјални пожар", али се и даље нада да ће надлежне институције и органи Републике Српске у овој години наћи још бољи и ефикаснији начин помоћи социјално угроженим категоријама становништва, не само за празнике, него и током цијеле године.

Коментари 0
Повезане вијести
Источно Ново Сарајево: Подијељено 280 пакета помоћи поводом Божића Источно Ново Сарајево: Подијељено 280 пакета помоћи поводом Божића
Подијељени божићни пакети за око 200 суграђана у Источној Илиџи Подијељени божићни пакети за око 200 суграђана у Источној Илиџи
У Српској социјално угрожено више од 67.000 људи У Српској социјално угрожено више од 67.000 људи
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 14m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    12h 44m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    12h 25m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    21h 7m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    17h 36m
    0