Skokovi sa Starog mosta u Mostaru sa 300 gledalaca

20.07.2020. 12:33
0
IZVOR: Tanjug

U Mostaru će u nedjelju biti održani 454. po redu Skokovi sa Starog mosta, koje će zbog epidemiološke situacije moći da prati samo 300 osoba.

Očekuje se da će ova tradicionalna manifestacija okupiti 40 skakača iz regiona, a posmatrači će morati da se pridržavaju eidemioloških mjera - nosiće zaštitne maske i držati distancu.

To je za sarajevski portal Kliks rekao član Organizacionog odbora ovogodišnje manifestacije Lorens Listo, koji se oprostio od takmičenja nakon osvojenog rekorda u pobjedama prošle godine, kada je izborio 13. šampionsku titulu.

- Ja sam se oprostio od takmičenja, ali od skokova se nikada neću oprostiti i uvijek ću učestvovati u organizaciji i promociji naše tradicije koliko to budem mogao - rekao je Listo.

Ovogodišnje takmičenje u Mostaru će bez sumnje biti veoma zanimljivo i neizvijesno do samog kraja, posebno u kategoriji skokova na glavu "Mostarske laste" jer prvo mjesto je "slobodno" i svi će se potruditi da osvoje šampionsku titulu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
Novo podrhtavanje tla: Zemljotres zatresao BiH Novo podrhtavanje tla: Zemljotres zatresao BiH
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    10h 27m
    8
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    23h 37m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    8h 29m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    22h 28m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    7h 22m
    0