Školski časovi neće biti produženi u skorije vrijeme

08.03.2021. 10:24
1
IZVOR: Srna

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da školski časovi u skorije vrijeme neće biti produženi, odnosno vraćeni na trajanje od 45 minuta.

- S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju, u skorije vrijeme neće doći do objedinjavanja odjeljenja, odnosno produženja trajanja časova - rekla je Trivićeva.

Ona je navela da su zabrinjavajući podaci o broju zaraženih u Srpskoj, te apelovala da građani poštuju epidemiološke mjere da bi se se spriječilo širenje virusa korona.

Trivićeva je navela da je potpuno neizvjesno organizovanje đačkih ekskurzija i da to zavisi od preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, odnosno od epidemiološke situacije.

Ona je za RTRS rekla da su turističke agencije sprovele anketu među učenicima o tome da li su zainteresovani za organizovanje alternativnih mogućnosti za odlazak na ekskurziju u Republici Srpskoj.

Trivićeva je navela da je 213 učenika trećih razreda srednjih škola zainteresovano, ali da su takve ekskurzije moguće samo u aprili i maju i to ukoliko Institut odobri.

Kada je riječ o osnovcima, odnosno učenicima osmih razreda, oko 1.000 njih zainteresovano je za organizovanje ekskurzije u Republici Srpskoj.

Trivićeva je istakla da će, kako je rečeno iz turističkih organizacija, svim roditeljima koji to žele biti vraćen novac u skladu sa zakonskim propisima.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  1234 08.03.2021. 10:28
  halo damo imas li oci zatvaraj skole, ovi u srednjoj u I Sarajevu su skoro svi bolesni, kucama donose. Halo probudi se
Povezane vijesti
U Klokotu na osnovnoj školi ispisano "UČK" U Klokotu na osnovnoj školi ispisano "UČK"
Srednjoškolci u Palama proslavili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO) Srednjoškolci u Palama proslavili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO)
U pojedinim srednjim školama u Srpskoj tehnološki višak radnika U pojedinim srednjim školama u Srpskoj tehnološki višak radnika
Najčitanije
 • Donesene izmjene o boračkom dodatku
  6h 31m
  0
 • Reketaši haraju Banjalukom i Sarajevom
  11h 59m
  0
 • Evo koja je država proglašena najboljom za život
  23h 35m
  1
 • Za osumnjičenima u aferi "Tunel" tragali u okolini Jahorine
  7h 49m
  0
 • Pojačane vojne aktivnosti tokom noći u blizini aerodroma
  8h 24m
  0