Школски часови неће бити продужени у скорије вријеме

08.03.2021. 10:24
1
ИЗВОР: Срна

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да школски часови у скорије вријеме неће бити продужени, односно враћени на трајање од 45 минута.

- С обзиром на неповољну епидемиолошку ситуацију, у скорије вријеме неће доћи до обједињавања одјељења, односно продужења трајања часова - рекла је Тривићева.

Она је навела да су забрињавајући подаци о броју заражених у Српској, те апеловала да грађани поштују епидемиолошке мјере да би се се спријечило ширење вируса корона.

Тривићева је навела да је потпуно неизвјесно организовање ђачких екскурзија и да то зависи од препорука Института за јавно здравство Републике Српске, односно од епидемиолошке ситуације.

Она је за РТРС рекла да су туристичке агенције спровеле анкету међу ученицима о томе да ли су заинтересовани за организовање алтернативних могућности за одлазак на екскурзију у Републици Српској.

Тривићева је навела да је 213 ученика трећих разреда средњих школа заинтересовано, али да су такве екскурзије могуће само у априли и мају и то уколико Институт одобри.

Када је ријеч о основцима, односно ученицима осмих разреда, око 1.000 њих заинтересовано је за организовање екскурзије у Републици Српској.

Тривићева је истакла да ће, како је речено из туристичких организација, свим родитељима који то желе бити враћен новац у складу са законским прописима.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    1234 08.03.2021. 10:28
    halo damo imas li oci zatvaraj skole, ovi u srednjoj u I Sarajevu su skoro svi bolesni, kucama donose. Halo probudi se
Повезане вијести
Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници! Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници!
Ученица донијела сјекиру у школу Ученица донијела сјекиру у школу
Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    3h 18m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    21h 1m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    15h 18m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    22h 16m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    22h 52m
    0