Школски часови неће бити продужени у скорије вријеме

08.03.2021. 10:24
1
ИЗВОР: Срна

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да школски часови у скорије вријеме неће бити продужени, односно враћени на трајање од 45 минута.

- С обзиром на неповољну епидемиолошку ситуацију, у скорије вријеме неће доћи до обједињавања одјељења, односно продужења трајања часова - рекла је Тривићева.

Она је навела да су забрињавајући подаци о броју заражених у Српској, те апеловала да грађани поштују епидемиолошке мјере да би се се спријечило ширење вируса корона.

Тривићева је навела да је потпуно неизвјесно организовање ђачких екскурзија и да то зависи од препорука Института за јавно здравство Републике Српске, односно од епидемиолошке ситуације.

Она је за РТРС рекла да су туристичке агенције спровеле анкету међу ученицима о томе да ли су заинтересовани за организовање алтернативних могућности за одлазак на екскурзију у Републици Српској.

Тривићева је навела да је 213 ученика трећих разреда средњих школа заинтересовано, али да су такве екскурзије могуће само у априли и мају и то уколико Институт одобри.

Када је ријеч о основцима, односно ученицима осмих разреда, око 1.000 њих заинтересовано је за организовање екскурзије у Републици Српској.

Тривићева је истакла да ће, како је речено из туристичких организација, свим родитељима који то желе бити враћен новац у складу са законским прописима.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  1234 08.03.2021. 10:28
  halo damo imas li oci zatvaraj skole, ovi u srednjoj u I Sarajevu su skoro svi bolesni, kucama donose. Halo probudi se
Повезане вијести
У селу надомак Дрвара наставу похађају само два ученика У селу надомак Дрвара наставу похађају само два ученика
Стратешки циљ - Укључити дјецу са сметњама у развоју у вртиће Стратешки циљ - Укључити дјецу са сметњама у развоју у вртиће
Конструкција гола пала на дјечака Конструкција гола пала на дјечака
Најчитаније
 • ФТН из Новог Сада ускоро у Требињу - Град и Република подржали отварање новог факултета
  19h 5m
  11
 • Лана Лубура и Александар Вуковић најбољи спортисти општине Источна Илиџа у 2022. години (ФОТО)
  16h 16m
  0
 • Прасићи опет поскупјели
  3h 58m
  0
 • Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
  15h 17m
  0
 • Хиљаде родитеља коцкају се животима дјеце
  4h 13m
  0